Atis - przyszedłem tutaj tylko dla NNSO, więc będę pisał stosunkowo długo. Ostatnie dwa tygodnie sierpnia mnie nie ma (wtedy się niczego nie spodziewać), a potem... Matura w końcu. Więc w pewnym momencie, który zapowiem, zniknę do czerwca
Z realiów w sumie proponuję znane wszystkim - świat współczesny, ba, możemy nawet zacząć od Anno Domini 2008. Pozostaje wybrać elementy, które pozmieniamy. Magia istnieje - jeśli tak, to ujmujemy ją stricte jak w świecie J.K.Rowling, czy może dostęp do niej mają nieliczni, i muszą się z tym kryć, lecz zyskują tym wielką moc (jak już się nauczą z niej korzystać)? Kilkuwiekowa intryga, czy może zbieg okoliczności na przestrzeni ostatnich kilku(nastu) lat?
Świat Mroku... Cóż. Powiem szczerze, że ja go nie cierpię. Grałem w dwie sesje i żadna nie spodobała mi się na tyle, by starać się to ciągnąć.
Ach, i schemat pisania - wcielamy się w rolę wszechwiedzących i każdej postaci opisujemy uczucia, myśli, działania, etc. czy swoją postać stawiamy jako tą główną, szczegółowo opisujemy właśnie ją, a resztę na tyle, by skleić posta?