Kawy, jak się okazało, nie lubicie. A co powiecie na popcorn? W piątki wiele stacji telewizyjnych próbuje przykuć ludzi do ekranów sensacyjnymi ramówkami wieczornymi, dlatego pozwolę sobie zrobić ich szybki przegląd.
A jeżeli nie będziecie wiedzieć, co ze sobą zrobić w trakcie reklamy, podpowiem wam, że na naszym kanale GameExeView pojawiło się kilka nowych filmików! W tym "The Hobbit: An Unexpected Journey – Official Trailer #2", "A Heros Guide to Amalur Destiny and Fate" z "Kingdoms of Amalur: Reckoning", "Game Of Thrones Season 2: Character Featurette – Daenerys Targaryen" i – moje ulubione – reklamówki producentów broni z "Borderlands 2": "Tediore", "Maliwan" i "Vladof". Wszystkie przygotowane przez nasze niezawodne i niezmordowane tłumaczki – Lily i Vitanee. Dodam jeszcze, że o wszystkich filmikach pojawiających się na naszym kanale dowiecie się na bieżąco śledząc naszego Facebooka!
TVP 2 o 21:45 zaprasza na pełnometrażowe "Gwiezdne Wrota", pewnie znacie, ale może obejrzycie jeszcze raz? A tak swoją drogą – myślicie, że można je nazwać klasykiem filmów sf? Ale lećmy dalej: na TVN coś dla fanów Mathesona "Jestem legendą" z Willem Smithem o 20:00, czyli w ichnim Superkinie. Podobała wam się ta ekranizacja? Ja chyba muszę się wreszcie dobrać do książki, bo podobno jest miodzio, a do tej pory czytałam tylko wariację na temat twórczości Mathesona. Później o 22:10 "Król Skorpion II: Narodziny wojownika" – szczerze mówiąc o tym, że jest więcej części "Króla Skorpiona" dowiedziałam się zaledwie kilka dni temu, ale jakoś nie widzę w roli Mathayusa kogoś innego niż Dwayne'a Johnsona. Polsat natomiast o 20:00 ubawi nas "Got to Dance"... aaaa... nie, to raczej nie nasza działka, ale po "fantastycznych" celebryckich wygibasach coś dla entuzjastów horrorów, takich z okultystami i demonami – "Dziewiąte Wrota" z Deppem w reżyserii Romana Polańskiego (naprawdę on to reżyserował?!). Oczywiście pozostaje jeszcze cała masa innych stacji z kablówek, satelit i inszych takich, ale proszę, nie zmuszajcie mnie do przeglądania całego programu! No, może jako ciekawostkę dodam jeszcze, że na TV Puls o 23:10 będziecie mogli obejrzeć szałowego "Draculę 2000" z Gerardem Butlerem w roli Draculi!