Czy moze ktoś z Was gra w Legue of Legends? Jeśli tak, niech się do mnie odezwie, zawsze przyda się kolejna osoba na friend liście, aby zaaranżować drużynę.
Dla tych, którzy nie wiedzą. LoL to gra strategiczna online, stworzona przez twórców (legendarnej) Dota'y. Gra oparta jest na tych samych zasadach, gracze dzielą się na dwie drużyny i muszą zniszczyć bazę przeciwnika. Czym jest LoL lepszy od Doty, wiele elementów, przede wszystkim częste aktualizacje, system runów, system masteries, więcej championów (a każdy ma unikalne umiejętności), ulepszony system przedmiotów. Gra jest bardziej rozbudowana, nie dawno zakończyła się beta i teraz jest sezon pierwszy. Jak na razie są tylko dwie mapy (nie wiele) oraz kilkadziesiąt chamiponów do wyboru.
Wszystkim grę bardzo polecam. oficjalna strona: www.leagueoflegends.com - strona amerykańska, jest też europejski odpowiednik (choć ja gram na amerykańskim serwerze, jak i sporo ilość europejczyków).
Ja też lubię popykać ranked Ale można grać albo w 2 osoby (i liczy się do solo 5vs5), albo w 3 (3vs3) albo w 5 (premade 5vs5). Najłatwiejsze są dla mnie solo 5vs5 w 2 osoby. 5vs5 premade to hardkor, to drużyny zazwyczaj dobrze się znają, siedzą na TSie, mają przygotowane taktyki i dobranych dobrze championów. Ciężka sprawa.