[MUZYKA] Linki godne polecenia
Locomotiv GT - Egy elfelajett szo
Ostatnio na to wpadłem. Omega ze swoim jednym znanym utworem wymięka
Ostatnio na to wpadłem. Omega ze swoim jednym znanym utworem wymięka
Yeasayer - 2080 - to mnie niezwykle pozytywnie zaskoczyło. Zespół jest świeży, jego kawałki są przyjemne, wokal naprawdę fanastyczny. Naprawdę miałem ostatnio dość tych przydżumionych koldplejów, piszczących murzynów i wyjących japiszonów, a dzięki temu odzyskałem wiarę w muzykę współczesną
Trochę klasyki dla nieznających lub niepamiętających Swego czasu wokalista musiał odpowiadać przed sądem za sianie zgorszenia wśród młodzieży tą piosenką
Twisted Sister - We're not gonna take it
A to coś lekkiego i prostego, jak większość dobrych i genialnych rzeczy, z nutą uroczo banalnego romantyzmu:
New Radicals - Someday we'll know
Twisted Sister - We're not gonna take it
A to coś lekkiego i prostego, jak większość dobrych i genialnych rzeczy, z nutą uroczo banalnego romantyzmu:
New Radicals - Someday we'll know
Donovan - Cosmic Wheels. Znalazłem dzisiaj i wpadłem w zachwyt. Przypomina Boba Dylana, jest takie spokojne i świeże...
Dwie rzeczy, które bardzo przyjemnie stymulowały moje neurony do pracy w czasie sesji:
Możdżer - Nirvana - choć czasem nie leżą mi tego typu przeróbki, a i wersja Miley Cyrus nie przypadła mi do gustu, to ta wariacja bardzo kojąco na mnie działa.
Możdżer - Incognitor - jeden z tych utworów, które można odtwarzać w kółko przez godzinę lub więcej, a im dłużej się słucha, tym lepiej się człowiek czuje.
Hugh Lawrie - You don't know my mind - z zupełnie innej beczki, pan Lawrie trafił do mych uszu przypadkiem i bardzo mi się spodobał. Świetna płyta, wyborne aranżacje, czasem blues, czasem swing, czasem przywodzi na myśl Sinatrę i cygara klasycznych gangsterów. Głos pana doktora się świetnie komponuje z muzyką, a i on sam nieźle wycina na forteklapie
Rogucki - A my - bardzo, bardzo dobry kawałek poezji śpiewanej. Jeśli ktoś nie lubi Comy, a mimo to docenia możliwości Roguca, to tutaj nie powinien żałować: zupełnie inny charakter, aranżacja, tekst liryczny i emocjonalny, jak najlepsze i najstarsze teksty zespołu, choć to jest solowe.
Rogucki - Ulotność - tu podobnie, choć mniej liryki, a więcej ekspresyjności i emocjonalności, dramatyzmu. No i chyba tekst autorski Roguckiego.
Możdżer - Nirvana - choć czasem nie leżą mi tego typu przeróbki, a i wersja Miley Cyrus nie przypadła mi do gustu, to ta wariacja bardzo kojąco na mnie działa.
Możdżer - Incognitor - jeden z tych utworów, które można odtwarzać w kółko przez godzinę lub więcej, a im dłużej się słucha, tym lepiej się człowiek czuje.
Hugh Lawrie - You don't know my mind - z zupełnie innej beczki, pan Lawrie trafił do mych uszu przypadkiem i bardzo mi się spodobał. Świetna płyta, wyborne aranżacje, czasem blues, czasem swing, czasem przywodzi na myśl Sinatrę i cygara klasycznych gangsterów. Głos pana doktora się świetnie komponuje z muzyką, a i on sam nieźle wycina na forteklapie
Rogucki - A my - bardzo, bardzo dobry kawałek poezji śpiewanej. Jeśli ktoś nie lubi Comy, a mimo to docenia możliwości Roguca, to tutaj nie powinien żałować: zupełnie inny charakter, aranżacja, tekst liryczny i emocjonalny, jak najlepsze i najstarsze teksty zespołu, choć to jest solowe.
Rogucki - Ulotność - tu podobnie, choć mniej liryki, a więcej ekspresyjności i emocjonalności, dramatyzmu. No i chyba tekst autorski Roguckiego.
Cytat
pan Lawrie trafił do mych uszu przypadkiem i bardzo mi się spodobał
Oh my! LAURIE, nie Lawrie A co do tego pana, to może i ja czymś rzucę...
Hugh Laurie - Hey Jude
"Wizja Dźwięku" - bardzo mi przypadł do gustu taki industrialny charakter, trochę drapieżny, trochę toksyczny, tak w dźwięku jak i tekście.
[Dodano po 16 dniach]
Nowy Cezik - jak zawsze pomysłowy
[Dodano po 16 dniach]
Nowy Cezik - jak zawsze pomysłowy
A ja ostatnio odkryłem trzy fantastyczne utwory dla każdego wielbiciela klasycznego rocka
Deep Purple - Hush - to jeden z niewielu utworów, które mają według mnie wszystko, ale nie wiem, co to znaczy.
The Kinks - You Really Got Me - taki staroć z beatlesowskiej epoki, chwytliwy główny motyw
The Rolling Stones - Get Off of My Cloud - a tutaj wszystko, co kocham w Stonesach - przede wszystkim lekkie i wpadające w ucho brzmienie oraz tekst o niczym, który mimo wszystko jest świetny
Deep Purple - Hush - to jeden z niewielu utworów, które mają według mnie wszystko, ale nie wiem, co to znaczy.
The Kinks - You Really Got Me - taki staroć z beatlesowskiej epoki, chwytliwy główny motyw
The Rolling Stones - Get Off of My Cloud - a tutaj wszystko, co kocham w Stonesach - przede wszystkim lekkie i wpadające w ucho brzmienie oraz tekst o niczym, który mimo wszystko jest świetny
'Metalowa' wersja intro z Gry o Tron: http://www.youtube.co...eature=related : D Naprawdę niezłe.
A mnie skakać przy tym:
Here comes the Hotstepper
doskonałe tło dla dnia, kiedy potrzebujecie czegoś pozytywnego i energetyzującego, np przy robieniu obiadu
Here comes the Hotstepper
doskonałe tło dla dnia, kiedy potrzebujecie czegoś pozytywnego i energetyzującego, np przy robieniu obiadu
Sean Lennon - Deat Meat. Ostatnio mam zajawkę na dzieci znanych artystów sceny muzycznej. Znalazłem syna Johna Lennona i pierwszy wybrany utwór mi się niesamowicie spodobał.