Ja soobiście Diablo 2 mam troche cięzko strawić, choć czasem grywam z kumplem przez sieć. Cenie sobie go za:
1. Dobrze rozwinięta opcje gry przez neta i sieć
2. Wydał go Blizzard [moja ulubiona firma, przwdziwi mistrzowie]
3. Jest świetną nawalanką, w której można sobie wyćwiczyć palec wskazujący od naciskania lewego buttona myszy
4. Masę przedmiotów i bujną wyobraźnię panów z Blizzarda, którzy wymyslili te wszystkie nazwy potworków
+BAAAAARDZO DŁUGA
+Dużo różnorodnych postaci
+Prosta Fabuła
+Ogrom niektórych miejsc walki
+Niesamowicie duża ilość i różnorodność potworów i broni
+wciągający klimat na wiele godzin
Rewelacyjna muzyka, grywalność bezsprzeczna, zabawa w "zmień zbroję", walka ze złem ostatecznym po stronie niebiańskich legionów... Całkiem rozumna fabuła (choc liniowa do bólu), świetny model rozwoju postaci.
- Różnorodność stworów i sprzętu
- bardzo długa
- Ciekawe postacie z ich umiejętnościami
- w Dodatku fajny rozdział 5
- BattleNet Blizzarda
- muzyka
- kilka innowacyjnych pomysłów jak na tamte czasy
To jest największy plus tej gry. Co z tego, że grafika jest prehistoryczna, a fabuła sprowadza się po prostu do masowej eksterminacji wrogów, skoro gram w to chyba już z 5 raz i co roku zaczynam od nowa :twist:.
Tak poza tym, to:
- Różnorodność przedmiotów i postaci (każda jest zupełnie inna i innego stylu gry wymaga),
- Filmiki,
- Multiplayer (nie ma to jak zdobyć czyjeś ucho ),
no i nieśmiertelność .
Jezu, chłopie... Jak już się wypowiadasz na jakiś temat, to chociaż rozwiń jakoś posty...
A tak btw... Skoro uważasz, że w Diablo jest niezła grafa, to chyba ostatnie kilka lat spędziłeś śpiąc... Wystarczy nadmienić Obliviona, Gothica 3 czy nadchodzącego UT2007.
No a jeżeli chodzi o to za co kocham panów zniszczenia, grozy i nienawiści? A no za to ze gra ma świetna grywalność, muzyka pasująca do tematu a jeżeli o grafikę chodzi to na czas wydania diabełka była ona jak najbardziej na czasie. Kolejny superlatyw to jest to ze ma sie praktycznie nieskończone możliwości rozwoju i wyposażenia.
+++++ = wypasione możliwości rozwoju postaci - jakbyś jej nie stworzył, to i tak będzie potężna (zależy oczywiście jak to kto zinterpretuje)
+++++ = oczywiście jest to gra blizzarda (nie wspomnę o innych grach tej firmy...)
+++++++++++ = +++Battle.Net!!!+++ To jest to! Kocham BN jak z resztą całego diabełka.
Proste. Diablo = Battle.Net a singla zostawiam dla tych, którzy nie mają neta w domu.
Ja ta gre cenie za to, że za każdym razem kiedy już w nią nie gram. Po jakims roku znowu zaczynam o niej mysleć i przynajmniej raz musze przejśc cały najłatwiejszy poziom trudności.
Co jak co ale to wciąga.