Założyłem ten temat gdyż chcę zacząć grę najemnikiem (nigdy nie przeszedłem jej całej tą postacią) z mieczem 2ręcznym i mam kilka pytań:
1.Czy w walce z trudniejszymi przeciwnikami (lub w większej ilości) używacie komb?
2.Jak grając najemnikiem z łukiem zabić szkielety itp.(skutecznie i praktycznie)
3.Czy da się obronić mieczem przed smoczym oddechem i kulami ognia?
4.Jak wy walczyliście ze smokami-taktyka
5.Czy da się zabindowywać napoje uzdrawiające pod wybrane klawisze?
Oj dużo tych pytań...Czekam na odp.
Użytkownik ^ZORG dnia śro, 16 lip 2008 - 10:15 napisał
Założyłem ten temat gdyż chcę zacząć grę najemnikiem (nigdy nie przeszedłem jej całej tą postacią) z mieczem 2ręcznym i mam kilka pytań:
Lepszy jest jednoręczny.
1.Czy w walce z trudniejszymi przeciwnikami (lub w większej ilości) używacie komb?
Oczywiście po to są. Zresztą ja zwracam uwagę na takie szczegóły. Styl musi być! I dlatego lepszy jednoręczny - szybszy.
2.Jak grając najemnikiem z łukiem zabić szkielety itp.(skutecznie i praktycznie)
Najemnikiem z łukiem najlepiej bez łuku. Przecież możesz blokować jego ciosy, a to już tyle Ci daje, że ho, ho. Jednoręczny miecz i szkielet stanie się tym czym być powinien - kupką śmierdzących kości. ~~
3.Czy da się obronić mieczem przed smoczym oddechem i kulami ognia?
E, wątpię.
4.Jak wy walczyliście ze smokami-taktyka
Hm, wiesz z każdym jest co innego.
W walce z bagnistym pomagają Ci aż trzy osoby, w dodatku jest słaby więc trzeba mieć refleks żeby zadać ostateczny cios.
Z ognistym są dwie opcje. Jeśli masz dobrego woja, to wleć na niego na Jana. Ja liczyłem na pioruny ze Szponu oraz krytyki, bo coś ala 90% miałem. I nie przeliczyłem się. Jednoręczny uderza szybciutko i smok padł zanim zionął ogniem.
Jeśli Twoja postać przypomina przejechanego jeżozwierza, jest słaba i raczej nie ma szans to biegaj wokół smoka odciągając jego uwagę, a Biff go zatłucze. ~~ - totalnie pozbawione stylu. ;>
Najgorzej jest z dziadem z Górskiej Fortecy. Tam Ci nie pomaga nikt, w dodatku jest silniejszy od ognistego i nie zabije się go tak samo. Po prostu trzeba to zrobić dwa razy. Raz z pewnością się dostanie i odleci na drugi koniec "areny", ja tam wtedy podnoszę się i lecę na niego, starając się ominąć kule ognia czy czym on tam zieje. Podjazd i zanim mnie znów odrzuci liczę na błyskawice i krytyki. Jak wejdą to padnie.
No a idąc na lodowego to ma się już tak wysoki poziom, że nie ma problemu. Szybki podjazd i dziad pada. ~~
5.Czy da się zabindowywać napoje uzdrawiające pod wybrane klawisze?
Hm, coś jak w Diablo. ~~ No, o tym nie pomyślałem i szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia. Myślę, że się nie da, ale ptaka sobie uciąć nie dam.
Dzięki!Ale ja gdzieś czytałem, że da się bindować, może w jakimś dokumencie G2?Aha ja muszę czerwonego smoka pokonać ostatniego bo gdy to robię wcześniej to lodowy znika
Proszę jeszcze o radę kogoś kto lubuje się w 2ręczny mieczach.
I jeszcze jedno pytanko:
6.Czy można wykuć specjalny miecz jednoręczny- którego budowa zapisana jest w klasztorze?Wiem że 2reczny sie da.
A jeżeli chodzi o duszę to sprzedać mogę za skrzynkę rudy
Użytkownik ^ZORG dnia śro, 16 lip 2008 - 14:52 napisał
Dzięki!Ale ja gdzieś czytałem, że da się bindować, może w jakimś dokumencie G2?Aha ja muszę czerwonego smoka pokonać ostatniego bo gdy to robię wcześniej to lodowy znika
Proszę jeszcze o radę kogoś kto lubuje się w 2ręczny mieczach.
I jeszcze jedno pytanko:
6.Czy można wykuć specjalny miecz jednoręczny- którego budowa zapisana jest w klasztorze?Wiem że 2reczny sie da.
A jeżeli chodzi o duszę to sprzedać mogę za skrzynkę rudy
Tak da się - lecz 2reczny zadaje więcej obrażeń - co do miecza nie musisz czytać Almanachu - Bennet sam odkryje jak się robi miecze na Smoki
Tak jest sprawdziłem w podstawówce jest tak jak mówisz.Załatwiłem sobie nk to teraz będę grał od nowa paladynem-nuda na nowo
Trochę mnie nie było bo z netem miałem problem
Przez ten czas wymyśliłem nowy sposób na podwyższanie statystyk do ponad 100!
Całą grę gramy bez trwałych eliksirów i spec roślinek-na koniec gry gdy już uzyskamy 100 czegoś-wchłaniamy to wszystko w siebie a to plus pierścienie i amulety daje zdumiewający efekt!
Jeśli tego nie da się zrobić to napiszcie-a może już to robicie?!
Nie graj paladynem, nie popełniaj tego błędu, bo gra znudzi Ci się w trzecim/czwartym rozdziale Graj Łowcą Smoków, on serio jest genialny mogę Ci go polecić, to on ma najsilniejsze bronie w całej grze.
I ładniejszą zbroję od zbroi paladyna
Tak ale łowca smoków jest słaby na większe grupy(jak dla mnie) a w nk podobno potworów jest dużo więcej.A ł.s. grałem ostatnio i dolazłem do dworu I. i mi się znudziło.A może w NK są jakieś runy dla łowców?I tam można być magiem wody i inną klasą czyli paladynem!
Użytkownik Kiyuku dnia pią, 25 lip 2008 - 10:57 napisał
E tam Zorg nie słuchaj go - graj jak chcesz, ale osobiście polecam magów
Ja też polecam, ale piszę o łowcach smoków, bo to o nich jest ten temat
Już w innym temacie pisałem, że mag jest genialny i najlepszy
^ZORG, nie ma run dla łowcy smoków.
Cytat
I tam można być magiem wody i inną klasą czyli paladynem!
Nie można być magiem wody bo się nie da. Musimy zostać w wodym kręgu, ale żadnej szaty ani żadnej runy nie dostajemy
A Vatras woli mieć w Wodnym Kręgu magów niż Paladynów
Cytat
Tak ale łowca smoków jest słaby na większe grupy(jak dla mnie) a w nk podobno potworów jest dużo więcej.
A Paladyn niby mocniejszy? Niby jak? Łowca smoków może mieć najlepsze miecze w grze. A więcej potworów wcale nie przeszkadza, gorsze, że mają więcej życia i więcej życia nam odejmują
Rzeczywiście łowcą gra się fajnie a potworki w zasadzie to tylko w ost rozdziale sprawiają problem.Ale ja łowcą grałem 2 dni temu byłem w ost rozdziale i postanowiłem zainstalować NK(dłuuuuuuugo na to czkałem-tak to jest jak się pożycza płyty typkom z sąsiedniego miasta!)
i savesy poszły w niepamięć ale i tak sobie go odpuściłem bo ten akt jest nuuuuuuudny
Użytkownik ^ZORG dnia pią, 25 lip 2008 - 10:20 napisał
Rzeczywiście łowcą gra się fajnie a potworki w zasadzie to tylko w ost rozdziale sprawiają problem.Ale ja łowcą grałem 2 dni temu byłem w ost rozdziale i postanowiłem zainstalować NK(dłuuuuuuugo na to czkałem-tak to jest jak się pożycza płyty typkom z sąsiedniego miasta!)
i savesy poszły w niepamięć ale i tak sobie go odpuściłem bo ten akt jest nuuuuuuudny
Jeśli grałeś paladynem, grałeś łowcą to magiem spróbuj A nawet jeśli nie grałeś paladynem to spróbuj magiem
Użytkownik Kiyuku napisał
E tam dobrze że nie dołączył do Ciemnej strony mocy(kodów)
Magiem przeszedłem 2 razy.A kodów się brzydzę wole nie przejść gry niż przejść ją na kodach.Tylko czasem 'dolatuje' do niektórych nie dostępnych miejsc np:palisada orków.Ale od razu LOAD-tak jak w bugach!
Nie graj paladynem, nie popełniaj tego błędu, bo gra znudzi Ci się w trzecim/czwartym rozdziale wink.gif
Niekoniecznie. Chyba każdy z nas przeszedł Gothica chociaż raz Paladynem, nie? Skoro tak, to jednak da się nim przejść i nie wymięknąć w pewnym momencie. Widzę, że debatujecie tu długo, a ja powiem tak. Tak naprawdę każdym w Gothica gra się super, elo, mega i bardzo fajnie. Każda postać ma swój urok, swe wady i zalety. A moja przykładowa niechęć do Paladyna bierze się z niechęci do jego punktu widzenia na świat. Taki świętoszek, który każdemu pomaga, nic za to nie bierze. Ble. Sam w sobie jest ciekawą postacią, ale ja takiego podejścia nie trawię. Najemnik? To inna bajka. Wołają na Ciebie - Ty psie! Każdy krzywo patrzy. Jak już zechce Ci się kogoś wyręczyć, to nie można zapomnieć zapytać o zapłatę. Ot co. Złotko, złotko, złotko i skręty. Taaa... Tym się różnią. Tak samo Mag, kolejna zupełnie inna bajka.
Dlatego czcigodny ZORG'u, graj tym kim chcesz i tym kim Ci odpowiada. Bo jeśli, patrzysz na świat oczami Paladyna, to zapewniam, że Ci się nie znudzi. Jeśli lubisz burdy, puszczanie bąków i kufle piwa, nie zostaje nic oprócz Łowcy Smoków, a jeśli czujesz się wywyższony, mądry etc bla bla bla, graj Magiem.