Zagłosowałem na broń jednoręczną, ponieważ jest szybsza i potrzeba mniej siły. Dwuręczna broń jest ciężka i Bezi trzyma ją dwoma rękami. Na początku trudno zdobyć dwuręczą, a trzeba trochę walczyć więc szkoe sie w broni jednorecznej, a potem jak już ją zdobęte to trzeba PN, ale są wydane na tą pierwszą.
Gra bronią dwuręczną przyniosła mi dużo więcej zabawy - irytowało mnie, że byle pałką, czy sztyletem można bezproblemowo blokowac ciosy potężnego topora, w wyniku czego, przy odpowiedniej koncentracji, można na upartego pokonac pałką każdego humanoida z bronią oburęczną (co to za zabawa, kiedy wiesz, że przeciwnik właściwie nie ma szans?). Broń dwuręczna jest lepsza do walki z bestiami i moim zdaniem ładniejsza.
Ja dwuręczną. Nie dlatego, że zadaje większe obrażenia, ale i tak o dużo więcej, tylko dziwnie by wyglądało pokonać smoka jakimś jednoręcznym mieczykiem. Zresztą mając broń dwuręczną bezimienny robi lepsze combosy. Tzn. ładniej wyglądają Oczywiście, jednoręczna też jest dobra, bo szybka - ale według mnie to nie to samo co dwuręczna.
Oczywiście dwuraki, npc biegający z jednoręczną to rzaden problem (większy zasięg), blok jest automatyczny przy cofnięciu się w tył więc można lać nawet 5 na raz, przy dużej sile i mistrzostwu w takim orężu jest się jak czołg. Grałem oboma typami broni, co dziwne zauważyłem zależność. Jak się gra jednoręczną łatwiej pokonać npc z dwurakiem, jak dwuręczną to na odwrót.
Dwuręczna. Zadaje o wiele większe obrażenia, bohater bardzo fajnie wygląda z taką bronią na plecach, a jak się wyuczyć na mistrza, to jest prawie tak szybka jak jednoręczna.