u mnie tego topora nie ma jak mam od niego glejt choc i tak wchodze pod pretekstem farmerstwa , ale chyba byl jak bylem bez glejtu
ps. a ja sie nie zgodze ze wilczy kieł jest najlepszy na poczontek - bodaj 10 siły i 20 obrazen - jak wchodzimy do miasta to mamy juz 1 poziom minimum to idziemy zakapowac canthara i dostajemyy piracki kordelas - 20 siły i 30 obrazen - i idziemy z Laresem na farme - on walczy a my za nim w odległosci i wrazie czego z krótkiego łuku z tego co był za goblinem przy jeziorze na starcie mu pomagamy i reszte drogi biegniemy jak szybko sie da i nie walczymy , chowamy sie zabusterem , z nim i z nikim nie walczymy , 50 zł dajemy sentenzie i od torlofa sie uczymy siły do 20 i juz
Jeśli chodzi o to, to Orkowa Zguba(wygląd i nazwę ma odjechane w Górniczej Dolinie z orkami walczyłem tylko tą bronią).
Smocza Zguba(kiedy pierwszy raz je zobaczyłem to bałem się go wziąść bo lewitowała w niebieskim świetle w jakiejś jaskini[Bałem się że jak je wezme nagle pieczara się zawali albo jakaś kamienna płyta zamknie wyjście] grobowej strzeżonej przez jakiś Wojowników Cienia ma super wygląd ale nie walczyłem nią ze smokami byłem mistrzem broni jednoręcznej).
NO i to jednoręczne Magiczne Ostrze na Smoki(supur wygląd i statystyki ostateczna broń jednoręczna).
Jeśli chodzi o broń miotaną to nie używałem tylko jakiś Luk albo kusza na Poszukiwaczy.
Wrażenie zrobbiła na mnie Kusza Łowcy Smoków.
Ja grając magiem uzywałeś świętego pocisku. W GII wymiatał, bo ranił każdego, ale w NK już nie, ale jest tani ( 300 obr. za 60 punktów many). A bronie sieczne to w GI Uriziel(to chyba każdy wie ), a w GII Smocza Zguba, Orkowa Pięść, Ostrze Burzy, Tajfun.
Ja lubię kilofy bo są bardzo praktyczne - można nimi wykopywać rudę, złoto i skarby Grega (chociaż kopanie rudy nic nie daje a złoto i skarby Grega są tylko w Nocy Kruka)
A na początku w NK dostajemy od Cavalorna nóż na wilki (obr 30 wym siła 10) który jest świetną bronią na początek - tym bardziej że w G2 bardzo rzadko spotyka się bronie których wymagania są mniejsze niż połowa zadawanych obrażeń, a nóż na wilki właśnie taki jest.
Ja najbardziej lubie Smoczą Zgubę - wysokie obrażenia, zarąbisty wygląd i jest to broń dwuręczna. Poza tym Ostrze Burzy i Ciężkie Magiczne Ostrze Na Smoki.