To chyba oczywiste, że najlepszą zbroją, jest ta w starej wieży Xardasa. W Gothic 1 można było być maszyną do zabijania. Walczenie bronią i rzucanie jednoczesne dobrych czarów, nie sprawiało żadnej trudności. A w II już byś tego nie zrobił
Cytat
Miało być ja lubię tą zbroję co na potem daje Xardas
Ja bym napisał: Ja lubię tę zbroję, co daje na potem Xardas. A może "nam"?
Mi się najbardziej podobała ciężka cienia, ciężka szkodnika i ciężka strażnika, zbroja runiczna(wspomagana runiczna też), mrocznych sztuk i strój kopacza(a raczej spodnie) . To by było na tyle... Dziękuje za uwage!
Jak dla mnie na I miejscu jest Ciężka zbroja Najemnika. Troche droga (2100 bryłek), ale jak to powiedział Lee: "Jest warta każdej bryłki". Na II miejscu Szata Arcymaga Wody. III miejsce zajmuje Ciężki zbroja Szkodnika. Właśnie ze względu na wspaniałe zbroje/szaty najczęściej przyłączam się do Nowego Obozu.
Najlepsza jest Starożytna Zbroja. Ma gorsze staty od SMS (dlatego, ze daje mniejsze bonus do def od magii). Wygląda najlepiej ze wszytskich zbrój i ogólnie jets boska :
Moją ulubioną zbroją w Gothicu jest Zbroja najemnika(Ciężka) i zbroja z magicznej rudy. Otóż wyjaśniam już dlaczego najbardziej lubię te zbroje. Dlatego że Są to najlepsze zbroje a dokładniej zbroje najemnika dlatego że zawsze grałem najemnikiem w gothicu i bardzo przypadła mi do gustu. A zbroja z magicznej rudy moze głupio wygląda ale podoba mi się jej obrona zwłaszcza po ulepszeniu.
Siema tak wogóle jestem nowy i chciał bym zapoznać się z zasadami tutaj obowiążującymi itp.
W Gothicu I podobało mi się wiele zbroi. Fajne były ciężkie spodnie kopacza, uwielbiałem ciężką zbroję cienia i strażnika, której niestety nie można było zdobyć . Świetne były też zbroje świątynnej straży i szata mrocznych sztuk. Natomiast wogóle mi się nie podobała zbroja z płytek pancerzy pełzacza, nie lubiłem jej do tego stopnia że wogóle jej nie nosiłem . Zbroja runiczna też nie należała do najpiękniejszych, jakaś taka niekształtna i "nadmuchana".
W Gothicu I podobało mi się wiele zbroi. Fajne były ciężkie spodnie kopacza, uwielbiałem ciężką zbroję cienia i strażnika, której niestety nie można było zdobyć . Świetne były też zbroje świątynnej straży i szata mrocznych sztuk. Natomiast wogóle mi się nie podobała zbroja z płytek pancerzy pełzacza, nie lubiłem jej do tego stopnia że wogóle jej nie nosiłem . Zbroja runiczna też nie należała do najpiękniejszych, jakaś taka niekształtna i "nadmuchana".
Spodnie kopacza wyglądały tak elo zią. Nasz bezio wyglądał w nich jak prawdziwy luzak. Za to mi się podobały owe spodnie.
Ale najlepsza zbroja to zbroja Świątynnej straży, taką jaką nosił Cor Angar. Bardzo fajnie wyglądała i była dość mocna. Fajny był jeszcze ciężka zbroja najemnika. Wyglądała jak zbroja jakiegoś weterana albo doświadczonego myśliwego.
Statystycznie to wiadome ze postawiłbym na Runiczną zbroję, ale czy tak na prawdę statystyki się liczą ?? Nieeeee xD, najważniejszy jest wygląd a moim zdaniem najbardziej kozackie wdzianka to ciężka zbroja najemnika i lekka zbroja maga ognia oraz szata nekromanty.