[GII] Ulubiona Gildia
Która?
Najemik->Łowca Smoków (48 głosów [45.71%])
Strażnik->Paladyn (27 głosów [25.71%])
Nowicjusz->Mag Ognia (30 głosów [28.57%])
Hmm... Dużo osób zagłosowało na nowicjusza>Maga Ognia. Jest to dla mnie szok, ponieważ znane mi osoby, które posiadają Gothica mówią że grają paladynem lub łowcą smoków. Może paladyn jest na końcu, bo Punkty Nauki trzeba wydawać na manę i siłę. Przeciwnie jest u łowcy smoków: siła, i u Maga Ognia: mana.
Ja gram w to pierwszy raz i wybrałem magów Ognia, G1 przeszdłem Wojem i chciałem jakiejś odmiany, sądzę, że mag to bardzo ciekawa postać, a granie nią to dla mnie prawdziwe wyzwanie (dlatego też głosuję na nią), ale jak tak patrzę na Najemników to trochę mi żal, że nie jestem już ze starymi znajomymi, a paladyni zupełnie mi się nie podobają
Ja na najemnika, chociaż kim gram zależy od nastroju, raz mam ochotę machanie mieczem, a raz na zfajczenie kogoś kulą ognia.
Najlepsi są Magowie Ognia i Paladyni ze względu na możliwość używania run, fajne zbroje i fajne zadania. Jednak z tych dwóch wolę Paladyna bo łączy magie i walkę (jeśli dobrze poprowadzi się postać jest niepokonana. Kusza + Miecz Dwuręczny + Czary Ofensywne). Najemnicy mają jednak fajny klimat w obozie + gulasze Thekli + Bennet uczy wykuwać mocną broń ale do paladynów się umywają.