Gość_Raqodem*
Pomocy! Ja nie ogarnąłem co mam zrobić i wyszedłem z jaskini, po powrocie okazało się że baal zniknął. Co mam zrobić? Niestety wczystanie sava odpada
Gość_Wojtass665*
Gothic raz na dwa lata musi być, ja wczytałem jeszcze raz go głównej sali, ale chodzil i nic się nie działo. Wychodząc z sali z orkiem zdzielilem go mieczem i przy wyjściu koło strażnika świątynnego się ocknął. Poszedlem z powrotem trochę pobiegałem i poszlo
Ilość postów: 11
najpierw trzeba iść z Baalem Lukorem do tej komnaty co on tam z orkami walczył(jak go pierwszy raz spotykamy)zbieramy 2 części pergaminu i wtedy idziemy do tej pierwszej sali on mówi,że to zaklęcie teleportacji i potem dopiero trzecim wejściem
Gość_Dudulek854*
witam,
przechodzę tą grę drugi raz i mam problem z cmentarzyskiem orków.
Gdy po ubiciu 5 kąsaczy i kilku orków wchodzę do jaskini nie respią mi się tam orkowie ani ciała strażników. pergaminów też nie ma. proszę o pomoc z góry dziękuję😀
Gość_sulla*
Wybrnąłem z tego problemu podobnie jak Kolega wyżej radzi - po wybiciu wszystkiego, gdy Baal stoi w jakiejś sali, trzeba zmienić się w jakieś zwierzę, które go wywabi. Ja użyłem zaklęcia na komara krwiopijcę i pobiegł za mną na sam środek sali kolumnowej. Enter i jesteśmy człowiekiem i fabuła toczy się dalej.
Ilość postów: 1
Wstanie ponarzeka na was ale później powinien ruszyć dalej ze skryptem. Ale przy tej metodzie lepiej zachować stan gry najpierw.