(co innego, że gram pierwszy raz...)
[TESIII] Rasy
Jaką rase najbardziej lubicie??
Nord (23 głosy [20.18%])
Mroczny Elf (27 głosów [23.68%])
Wysoki Elf (4 głosy [3.51%])
Ork (12 głosów [10.53%])
Breton (7 głosów [6.14%])
Redgard (16 głosów [14.04%])
Leśny Elf (8 głosów [7.02%])
Cesarski (10 głosów [8.77%])
Argonianin (4 głosy [3.51%])
Khajit (3 głosy [2.63%])
Oczywiście, że Mroczne Elfy rządzą! Są fajne z wyglądu, Khajici pod tym względem też, ale nie mogą nosić butków i jakoś mi nie pasują. Mroczni są nieźli w walce i ładnie wyglądają, poza tym to moja ulubiona rasa nie tylko w Morku. Zatem niech żyją wszystkie Mroczne Elfy! Chwała, że ktoś je w ogóle stworzył
Taak orkowie też fajni, ale w Morrowindzie mają takie gęby brzydkawe... Ork to raczej na wojownika, barbarzyńcę, nie widzę orka w roli maga
Właściwie, to wszystkie fantastyczne istoty są spoko, no może wyłączając zombie
Użytkownik Gamec dnia Jul 24 2004, 04:35 PM napisał
Czekam na głosowanie w sondzie i wasze odpowiedzi. Wdług mnie Mroczny Elf ponieważ można z niego zrobić Maga-Wojownika 
[post="12420"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Podpisuje się pod tym. Nordowie to typowi wojownicy, a ja typowych wojowników nie preferuje dlatego wole Mroczne Elfy
Powie mi ktoś czy Mroczny Elf dobry jest na wojownika? Zacznę garć od nowa w mora i chcę sobie zrobić jakąś fajną postać, ale jeszcze nie mam pomysłu
Nie jest to najlepsza kombinacja według mnie...Bardzo wymagajaca bo to tak jakby z Wysokiego Elfa zrobić woja lub z Orka maga...Dostaniesz po prostu mniejsze umiejętności na początku i będziesz je musiał dłużej rozwijac. Będzie się grać trudniej ale ostatecznie i tak wyjdziesz na 100
Ja i w Oblivionie i Morrowindzie najbardziej lubię Orków choc kiedy teraz gram w Morrka to dla odmiany wybrałem Norda .
Mroczny Elf, taki byłem zadowolony, że zrobię sobie skrytobójcę i złodzieja, a nie doczytałem poradnika i nie chcieli mnie przyjąć do Gildii Złodziei
Ale i tak dobrze sobie radzi. Jednak jak zacznę grę na nowo to wezmę kogoś innego - mam wrażenie że gra Mrocznym Elfem jest ciut za łatwa.
Ja zawsze gram Leśnym elfem bo wybieram droge zabójcy i dostaje bardzo duży bonus do umiejętności
W gildi złodzieji i mora tong łatwiej awansuje i ogólnie Leśny elf wymiata!
W gildi złodzieji i mora tong łatwiej awansuje i ogólnie Leśny elf wymiata!
W Morrowindzie niestety jest tak że wybór klasy/rasy ważny jest tylko na początku - potem już wszystko wygląda tak samo... znaczy się wymiata tak samo...
Najlepsze rasy więc to te które dają na poczatku wyraźne bonusy do pewnych klas
Bretonami i magicznymi elfami nie grałem to się nie wypowiem ;]
Kjahici sa świetni na złodziei - potem nadrobią braki w walce, natomiast super łatwo nabija się poziomy (czytaj walczyć wręcz z krabem przy wyborze walka wręcz do premiowanych umiejętności - innymi rasami się nie opłaca)
Mroczny elf - mimo słabych bonusów m. in. do magii zniszczenia chyba zupełnie nieużywanej - ale większość mieszkańców wyspy jest dunmerami co nam da dodatkowe punkty przy rozmowach
i Argonianie - boska wręcz rasa, czemu tak słabo w ankiecie - jak wspomniałem rasa liczy się głównie na pocza tek potem się wyrównuje, a Argonianie mają suuuper zdolność - oddychanie pod woda, dzięki czemu ZBJAMY MAJĄTEK poławiając perły - potem i kasa i ta umiejętność nie grają większej roli (bo później jak już pisałem większego znaczenia to nie ma). A że ograniczenia w hełmie i butach - w sumie racja, ale przy tym poziome umiejętności będzie to grało jakąś rolę? Jeśli tak to niezauważalną
Najlepsze rasy więc to te które dają na poczatku wyraźne bonusy do pewnych klas
Bretonami i magicznymi elfami nie grałem to się nie wypowiem ;]
Kjahici sa świetni na złodziei - potem nadrobią braki w walce, natomiast super łatwo nabija się poziomy (czytaj walczyć wręcz z krabem przy wyborze walka wręcz do premiowanych umiejętności - innymi rasami się nie opłaca)
Mroczny elf - mimo słabych bonusów m. in. do magii zniszczenia chyba zupełnie nieużywanej - ale większość mieszkańców wyspy jest dunmerami co nam da dodatkowe punkty przy rozmowach
i Argonianie - boska wręcz rasa, czemu tak słabo w ankiecie - jak wspomniałem rasa liczy się głównie na pocza tek potem się wyrównuje, a Argonianie mają suuuper zdolność - oddychanie pod woda, dzięki czemu ZBJAMY MAJĄTEK poławiając perły - potem i kasa i ta umiejętność nie grają większej roli (bo później jak już pisałem większego znaczenia to nie ma). A że ograniczenia w hełmie i butach - w sumie racja, ale przy tym poziome umiejętności będzie to grało jakąś rolę? Jeśli tak to niezauważalną