[TESIV] Bronie
Jakimi broniami walczycie???
Długi miecz (19 głosów [52.78%])
Krótki miecz (2 głosy [5.56%])
Sztylet (1 głos [2.78%])
Claymore (4 głosy [11.11%])
Topór Bojowy (0 głosów [0%])
Topór Wojenny (1 głos [2.78%])
Młot Bojowy (1 głos [2.78%])
Buława (0 głosów [0%])
Łuk i Strzały (6 głosów [16.67%])
Inne (2 głosy [5.56%])
Dobrę są katanki szczególnie te dai-długie. Mają duży zasięg i szybkie ciosy, szkoda tylko, że zadają małe obrażenia jak na broń dwuręczną. Łuki też są spoko, często lepiej się zaczaić i zgasić kogoś jedną strzałą(szczególni skuteczne w przypadku magów, nie mają szans rzucić żadnych czarów ochronnych) niż lecieć i wystawiać się na ciosy.
Ja polecam, na początek gry, broń i zbroję ze Świątyni Władcy Chmur. To dopiero wymiata.
Zazwyczaj posługuję się zaklętym długim łukiem, ale kiedy przeciwnik jest już blisko wyciągam długi miecz i tarczę.
Ja wybrałem Łuk.Jeśli ktoś do tego doda skradanie się i mistrzostwo w strzelaniu to zanim ktoś do nas dobiegnie będzie już leżał w grobie.W następnej kolejności używam Długich Mieczy.
Ale przed tym zostałbyś rozwalony przez jakieś zaklęcie ze szkoły zniszczenia przez maga-bretona, który ma na max. rozwinięte umiejętności magiczne.
Długi miecz może jest dobry, ale Deadryczny miecz jest o wiele lepszy.
Chyba tak nie do końca się z tobą zgodzę, trochę trudno będzie ci biegać, np. na 20lvl ze sztyletem. Chyba sam przyznasz.
Najlepsza broń i pancerz to komplet zbroi daedrycznej i długi miecz daedryczny. To dopiero wymiata.
Daedryczny Młot Bojowy też jest, ale dwuręczny i zbyt powolny.