[GII] Problem ze zdobyciem złota
Witam zaczęłam sobie ostatnio gothica 2 bez kodów mam tylko 6 lvl jestem w górniczej dolinie (przed chwilą tam doszedłem i nie wiem jakim cudem) , jestem strażnikiem z pierwszą najsłabszą zbroją strażnika i jakby nie patrzył to nie mam szans na podróżowanie po dolinie w celu znalezienia informacji o rudzie ale do rzeczy nie mam pieniędzy na lepsze wyposażenie, lepszej broni niż mój dobry miecz 35obr nie mogę znaleźć a jak jest to mnie nie stać i ostatni najgorszy problem chce mieć ciężką zbroje strażnika ale ona kosztuje 2500 sztuk złota a ja mam chyba 500 jak bym prawie wszystko sprzedał to bym wydusił tylko 700, nie wiem skąd wsiąść pieniądze błagam o pomoc
A u kogo jesteś czeladnikiem? Jak u Harada to możesz bardzo łatwo zdobyć kasę, bo stosunek ceny surowa stal/wykuta broń jest bardzo niski, tyle że żeby się dorobić więcej niż trochę to musisz siedzieć w kuźni przez dłuższy czas, trochę to nudne ale efektywne
BTW "zaczęłam"?
BTW "zaczęłam"?
No więc tak: przed wyjściem do Górniczej Doliny najlepiej byłoby ci się zabrać ze zwojami przemian, wtedy mógłbyś z łatwością przemieszczać się wśród orków.
Przy wejściu do Górniczej Doliny, na skale z Polną Bestią jest Runa Teleportacji do wyjścia, więc nie wiem w czym problem z powrotem.
Pieniądze? Od Miltena na potrzeby uwolnienia Gorna, w skrytce Gorna, Bryłki Rudy w zamku (tam gdzie skazańcy coś kują jest kufer koło strażnika - nie zwraca uwagi, wymagana umiejętność otwierania zamków).
Poszperaj w zamku Garonda, na pewno coś znajdziesz.
I zasadnicze pytanie: to Noc Kruka czy sama podstawka?
Przy wejściu do Górniczej Doliny, na skale z Polną Bestią jest Runa Teleportacji do wyjścia, więc nie wiem w czym problem z powrotem.
Pieniądze? Od Miltena na potrzeby uwolnienia Gorna, w skrytce Gorna, Bryłki Rudy w zamku (tam gdzie skazańcy coś kują jest kufer koło strażnika - nie zwraca uwagi, wymagana umiejętność otwierania zamków).
Poszperaj w zamku Garonda, na pewno coś znajdziesz.
I zasadnicze pytanie: to Noc Kruka czy sama podstawka?
jak masz otwieranie zamków i chcesz lepszom broń to idz do piramidy niedaleko czarnego trola i tam w skrzyni orkową zgube znajdziesz albo możesz isc po smoczą
Z tego co mi się wydaje to w jego skarbach jest Ostrze Burzy,a Smocza Zguba jest w jaskini jak się idzie do Słonecznego Kręgu...