Pokaż no swój pulpit
Mam wersję Release Preview. Pasek zadań domyślnie jest widoczny, schowałem go sobie z przyzwyczajenia. W skrócie:
Na plus:
+ odpala się w 8 sekund, wyłącza się równie szybko, zjada mniej ramu na działanie
+ wszystkie programy działające pod win 7 działają i tutaj
+ nowe menu start (Modern UI, dawniej Metro UI) bardzo mi się podoba; niektórzy psioczą, kwestia gustu
+ system zainstalował się na windowsa 7 i zachował wszystkie pliki w "Moich dokumentach"(tak samo w przypadku Visty); programów niestety nie zachował
+ niektóre aplikacje zainstalowane w nowym menu Start są naprawdę przydatne i dobrze zaprojektowane
Na minus:
- niektóre opcje konfiguracyjne są trochę za głęboko zakopane
- do niektórych nowości (uruchamianie nowego menu Start oraz nowego menu bocznego) trzeba się przestawić; po jednym wieczorze nie miałem już problemów
Na plus:
+ odpala się w 8 sekund, wyłącza się równie szybko, zjada mniej ramu na działanie
+ wszystkie programy działające pod win 7 działają i tutaj
+ nowe menu start (Modern UI, dawniej Metro UI) bardzo mi się podoba; niektórzy psioczą, kwestia gustu
+ system zainstalował się na windowsa 7 i zachował wszystkie pliki w "Moich dokumentach"(tak samo w przypadku Visty); programów niestety nie zachował
+ niektóre aplikacje zainstalowane w nowym menu Start są naprawdę przydatne i dobrze zaprojektowane
Na minus:
- niektóre opcje konfiguracyjne są trochę za głęboko zakopane
- do niektórych nowości (uruchamianie nowego menu Start oraz nowego menu bocznego) trzeba się przestawić; po jednym wieczorze nie miałem już problemów
Dobry system. Wbudowana obsluga plikow .iso, .pdf. I kilka innych udogodnien. Co do menu startowego mozna sie przyzwyczaic. I po dluzszym czasie uzytkowania... uwazam ze jest fajne. Bardzo dobrze sie sprawuje jako zamiennik starego menu start, które w sumie masz tylko w zmienionej formie:
Obecne 'menu startowe'. Po uruchomieniu kompa cos takiego widac:
A po kliknieciu prawym przyciskiem myszy i wybraniu "wszystkie aplikacje" widać stare menu start, tylko w innej formie:
Obecne 'menu startowe'. Po uruchomieniu kompa cos takiego widac:
A po kliknieciu prawym przyciskiem myszy i wybraniu "wszystkie aplikacje" widać stare menu start, tylko w innej formie:
Ja nie mogę się zdecydować na Win7 a tu już Win 8 wyszło. A o to mój pulpit http://imageshack.us/...dsggdgsdg.png/ w sumie nic specjalnego.