1. Młot możesz kupić u Darriona w Obozie Sekty. Gdzie jest jaskinia o której piszesz - nie wiem.
2. O ile wiem - nie ma takiej opcji. Kiedyś wyzwałem od razu Karrima. Wiadomo, co się stało dalej Pogadałem ze Scattym. potem wyzwałem Kirgo. Sklepałem mu buźkę i się na mnie Scatty rzucił
3. Zbroję Magnata?? Z tego co pamiętam to nie można zdobyć takiej zbroi (chyba że jest to związane z atakiem na Stary Obóz - runa ze skrzyni w starej wieży Xardasa). Jeżeli chodzi ci o Ciężką Zbroję Najemnika, to możesz ją kupić od Lee w czartym rozdziale (2100 bryłek) a żeby ją otrzymać musisz wstąpić do Najemników. Nie ma znaczenia, czy dołączysz po wydaleniu Cię ze Starego Obozu czy będziesz piął się od początku w hierarchi Nowego Obozu.
1. Jaskinię z Młotem najlepiej znaleźć tak: Gdy kierujesz się w stronę fortecy, po drodze spotykasz kilka ogarów no nie? Przeważnie aby przejść dalej ttrzeba zabić jednego lub dwa, nie pamiętam. Ale ty musisz iść tam gdzie stoją pozostałe. W ich pobliżu jest jaskinia, w której zapewne mają leże. Młot też tam jest
2. Nie wiem
3. Zbroję Magnata można założyć jedynie posługując się kodami.
1.U handlarzy (forumowicze wymienili wyżej gdzie) oraz w jaskinii z ogarami przed tym mostem-jak idziesz od strony fortecy (tam gdzie był Ur-Shak) za mostem po prawej stronie.
2.Raczej nie idzie...
3.W Gothicu I bez używania kodów nie da się zdobyć zbroi Magnata, najwyżej to z modami.
Co do ogarów to nie wiem, o które chodzi bo wszystkie nie żyją.
(Mam nadzieję, że nie zabiłem Lee)
[Dodano po chwili]
Dodam jeszcze jedno pytanie.
Nie wiem dlaczego, gadam z Tarrokiem, mówi, że mam zdobyć lekarstwo. Wracam na półkę tam gdzie była książka i ten eliksir błyskawicznego uzdrowienia, biorę wszystko schodzę... gadam... A tam: Nie znalazłem twojego lekarstwa.
To nie ona. Ciężko opisać dokładne położenie tego lekarstwa. Jednak jeśli dobrze pamiętam to jest ono: jak się wychodzi z tej sali z Tarrokiem idzie się dalej korytarzem i dalej jest pochyła równia po której idzie się na wyższy poziom podziemi. Lekarstwo jest w pobliżu tej równi.
E, ciężko to opisać i ciężko to znaleźć (za pierwszym razem). Mnie się to widzi tak: skaczesz od Tarroka (nie tam gdzie są belki za nim, ale w odwrotną stronę) i idziesz na przód. Tam znajdują się takie skały, wychodzisz na wzniesienie i pomiędzy grzybami jest to lekarstwo (chyba, nie gwarantuję pewności)
Cytat
Czyli to nie jest to?? (Butelka która znajduje się na półce z belkami nad orkiem, obok leży księga "Astronomia")
No to szukam dalej confused.gif a jak wygląda ta butelka i gdzie ona leży?
Zapisz, wypij - jak umrzesz, to znaczy ze to to lekarstwo. Ale to na pewno nie to
Jestem w świątyni śniącego i wszedłem do pomieszczenia i zamknęły się za mną wrota.
Są 3 odnogi w każdej przełącznik, po którego przełączeniu pojawia się demon.
Zabiłem dwa, ale jak próbuje przekręcić 3 to mi się gra zacina i jest coś takiego.
jak źle przekręcisz (kolejność) to się pojawia demon...w poradniku chyba pisze w jakiej kolejności to trzeba przekręcić- jak dobrze przekręcisz to demony się nie pojawiają.
Witam wszystkich. Nie bede zakladac nowego tematu zeby nie zasmiecac forum, dlatego napisze tutaj. Otoz jestem w 3 rozdziale, jestem straznikiem ale Thorus moze uczyc mnie tylko sily i zrecznosci i tym sposobem nie mam gdzie sie nauczyc poslugiwanie sie bronia dwureczna...Wiecie moze co z tym zrobic?
Broni dwuręcznej uczysz się dopiero u niego w 3 akcie. Lekarstwo orków to "orkowe lekarstwo" więc to co masz to na 100% nie jest to. Poszukaj obok takiego okrągłego wejścia co kamień je blokuje (koło niego było).
Jak dla mnie to zwykły wkręt, nigdy mi się coś takiego nie obiło o uszy. Zawsze mówiono, że do magnatów dołączyć nie można i tak jest, więc tego typu gadki nie mają sensu.