[Wiedźmin 3: Dziki Gon] Wiedźmin 3: Dziki Gon - piekło studia nagraniowego

Wielu rodzimych graczy na widok nalepki "profesjonalna polska wersja językowa" zaczyna z nerwów obgryzać paznokcie oraz z fanatycznym uporem wznosić modły do sił wyższych o możliwość wybrania lokalizacji kinowej. Trudno się temu dziwić, ponieważ doskonały voice-acting jest kluczową kwestią, jeżeli chodzi o klimat danej produkcji, a do szczególnej rangi urasta on w gatunku cRPG, gdzie nacisk na fabułę jest olbrzymi. No, a że jakość "naszej wersji" jest często dyskusyjna...

wiedźmin 3, dziki gon, the witcher 3, voice-acting class="lbox">wiedźmin 3, dziki gon, the witcher 3, voice-acting

Jednak polonizacja serii "Wiedźmin" od zawsze stała na najwyższym z możliwych poziomów i nawet zagraniczni gracze nierzadko decydowali się wybrać tę wersję językową, aby poczuć jeszcze mocniej charakterystyczną słowiańską atmosferę. Gdzie leży sukces? Po trosze w znakomitym doborze utalentowanych aktorów, w głosach których czuć pasję i zaangażowanie. Niemniej, olbrzymią rolę odgrywa zespół profesjonalistów ze studia nagraniowego, nie uznający żadnych półśrodków.

Myślisz, że masz świetny głos i potrafisz doskonale nim operować? Ekipa CD Projekt RED udowodniłaby Tobie, że jest kompletnie inaczej. Na wojnie nie ma kompromisów – tylko krew, pot i łzy.

Premiera trzeciej części przygód Geralta, równo za tydzień.

Odpowiedz
Biedna kobieta. A tak się starała i starała i wszystko na nic. Tak swoją drogą, według mnie wcale nie była aż taka zła.
Odpowiedz
Same chęci nie wystarczą, musi dubbing trzymać poziom
Odpowiedz
A ja mam wrażenie, że to jest właśnie to, ze każdemu się wydaje, że bycie aktorem to prosty kawałek chleba.
Odpowiedz
Ja pierdziele, chyba bym go tam mocno kopnęła, gdyby nade mną się tak znęcał!
Doktor Freud spojrzał z rozdrażnieniem na swoje zimne cygaro, uznając jego nagłe zgaśnięcie za personalny atak.
Przypadek Adolfa H. Eric-Emmanuel Schmitt

Odpowiedz
Eni, ja bym kazała mu to czytać za mnie, żeby mi pokazał jak w takim razie powinno to brzmieć I bym tak narzekała jak on teraz o.
Odpowiedz
Właśnie dlatego oglądam filmy tylko z napisami A w gry nie gram, to na szczęście nie wiem, jaki mają dubbing
Odpowiedz
Zajebiste Podoba mi się ta dbałość o szczegóły, a wideo interesujące. Tylko ta Yennefer rzeczywiście taka sobie Facet miał zdecydowanie rację i podobała mi się jego zabawna, ale jednocześnie kulturalna krytyka
Odpowiedz
← Nowości

[Wiedźmin 3: Dziki Gon] Wiedźmin 3: Dziki Gon - piekło studia nagraniowego - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...