Rany. Ledwo doczytałem końca tej recenzji. No i sorry, ale musiałem AŻ to skomentować
. Oczywiście zgadzam się, że film nie był idealny i jedynka była ciut lepsza, ale w wielu, bardzo wielu kwestiach się nie zgadzam.
Cytat
Ironman przestał bawić a Capitan Ameryka jest patetyczny.
Nie spotkałem się z osobą po seansie która by tak twierdziła. Ironman - Stark był jedną z najlepszych postaci tego filmu dokładnie na swój (starkowy) sposób. Capitan z resztą też.
Cytat
Zachwycił mnie pomysł zaprezentowania bohaterów jako zwykłych ludzi. Chociaż znowu motyw ten nie został należycie wykorzystany – bo czasu za mało – to te parę scen, które pokazują herosów podczas zabawy, avengers, czas ultrona jedzenia, wspólnej pracy lub rekonwalescencji, a nie ratowania świata, stanowią najlepszą część filmu
Naprawdę!? To jest najlepsza cześć filmu?, (pomijając fakt, że za krótka, choć moim zdaniem i tak wystarczająca w kwestii długości)
Cytat
Przyznam szczerze: nie potrafię zrozumieć narzekań Whedona, pragnącego wprowadzić do „Czasu Ultrona” więcej znanych postaci, Spider-Mana i Captain Marvel. To po prostu nie mogłoby się udać. Film już teraz jest synonimem przepychu przyprawiającego o ból głowy i zmęczenie. Nagromadzenie superbohaterów nie służy produkcji.
Heloł! To właśnie są Avengers - film o mnóstwie superbohaterów. Może nie jestem jakimś znawcą, ale wg mnie tak chyba miało być. Wcale nie obraziłbym się gdyby do filmu dołączyli inni, a nawet bym się ucieszył. Poza tym w filmie oprócz herosów, bliźniaków i Ultrona, właściwie nie występują inni bohaterowie. Więc nie potrafię zrozumieć kogo tu było za mało, skoro i tak połowa z nich miała już własne filmy i znamy ich na wylot.
Cytat
„Czas Ultrona” to jednak tylko przerywnik przed najważniejszą odsłoną, czyli „Infinity War”. Do takich wniosków można dojść, biorąc pod uwagę prezentację Ultrona.Trochę rozczarowuje zachowanie i pewność siebie Ultrona, które nie są poparte rzeczywistą siłą. Na pewno też nie jest tak intrygującą postacią, jaką był sprytny Loki czy Zimowy Żołnierz, skrywający trudną przeszłość.
Tu się zgadzam. Ultron był o wiele mniej imponującym wrogiem, a film jest zapowiedzią kolejnej części.
W każdym razie różni ludzie, różne gusta. Nauczyłem się już tego, dlatego zawsze czytam takie recenzje PO obejrzeniu filmu. Naprawdę, gdybym nie widział filmu, to bym się przestraszył, że go całkowicie zepsuli, ale obejrzałem na ekranie to, czego (mniej więcej) spodziewałem się zobaczyć. I nie zawiodłem się, pomimo wad jakie film posiadał, ale na pewno nie tych które tu opisałem.