[NWN1] Problem z wejściem do Luskanu
Mam wszystkie 4 dowody Z jaskini w skrzyni po pokonaniu Ogra-maga i od tego Saloma czy jak mu tam od tej kobiety która daje mi zlecenie żeby odnaleźć jej męża (nie pamiętam już czy ona czeka na ciebie w Gospodzie pod Zielonym gryfem czy w Gospodzie przymierza) i od tego Pół-Orka który próbuje cię zabić dałem te liściki Aribeth ale dalej nie mogę się dostać do Luskanu pomocy proszę
Powinieneś następnie porozmawiać z Aarinem Gendem. Powie Ci, że strażnik jest jego dobrym znajomym i on przepuści cię przez bramę. Następnie idziesz do bramu Luskanu(powinien pojawić się owy strażnik) i rozmawiasz z nim. Wtedy dopiero możesz otworzyć bramę.
Użytkownik Tyrael dnia pon, 18 cze 2007 - 19:15 napisał
Oki Spróbuje
[Dodano po chwili]
Bez Skutku ... no nic najwyżej nie przejdę tej gry niewem czy może to jakiś bug czy coś ale już się poddaję
[Dodano po chwili]
Bez Skutku ... no nic najwyżej nie przejdę tej gry niewem czy może to jakiś bug czy coś ale już się poddaję
[post="70061"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Bez skutku, czyli? Nie ma strażnika, czy coś innego? Opisz dokładniej swój problem a nie od razu się poddajesz - co z Ciebie za wojownik?
Zabijałem strażników i nie mieli żadnego kluczyka tylko po długim mieczu i tarczy, a za bardzo mi się nie chce zdobywać tych dowodów czwarty raz ponieważ zaczynałem grę kilka razy od nowa ale mimo to spróbuje jeszcze raz ...
[Dodano po chwili]
a czy możecie powiedzieć mi jak wy to zrobiliście i w jakiej kolejności ???
[Dodano po chwili]
a czy możecie powiedzieć mi jak wy to zrobiliście i w jakiej kolejności ???
kurcze dawno to było.... to było mniej-więcej tak:
1.zdobyłem wszystkie dowody(3 albo 4, nie jestem pewny)
2.Porozmawiałem z Aribeth a ona powiedziała żebym porozmawiał z Airanem(czy jak mu tam)
3.Pogadałem z Airanem a on powiedział coś w stylu że pogada ze strażnikami blebleble... Masz do nich iść to cię przepuszczą(czy coś w tym stylu)
4.Ide do Bram luskanu przechodze przez nią załatwiam kilku frajerów i używam kamienia przywołania i przenosze się do takiego miejsca gdzie jest Airan... reszty ci nie zdradze bo to nie o to chodzi
P.S.Może przeczytaj solucje to ci może pomóc. Przosze bardzo:
http://gexe.pl/Neverwinter-Nights-art227.html
1.zdobyłem wszystkie dowody(3 albo 4, nie jestem pewny)
2.Porozmawiałem z Aribeth a ona powiedziała żebym porozmawiał z Airanem(czy jak mu tam)
3.Pogadałem z Airanem a on powiedział coś w stylu że pogada ze strażnikami blebleble... Masz do nich iść to cię przepuszczą(czy coś w tym stylu)
4.Ide do Bram luskanu przechodze przez nią załatwiam kilku frajerów i używam kamienia przywołania i przenosze się do takiego miejsca gdzie jest Airan... reszty ci nie zdradze bo to nie o to chodzi
P.S.Może przeczytaj solucje to ci może pomóc. Przosze bardzo:
http://gexe.pl/Neverwinter-Nights-art227.html
No cóż, nie wiem jaki posiadasz poziom doświadczenia, ale nim osiągnąłem 10, zarówno Aarin jak i Aribeth odradzali mi wyruszenie w drogę, jako że posiadam zbyt mało doświadczenia. Możliwe że przy poziomach niż 9> po prostu uniemożliwiają ci przejście przez bramy Luskanu, w "ochronie" przed czającymi się tam niebezpieczeństwami. ;-). Prawdopodobnym może też być, iż nie zdobyłeś dzienników i listów agentów z Luskan (Niziołek zabójca na trakcie, agent w Czarnystawie itp.) Odnalezienie conajmniej dwóch jest wymagane by dostać się do miasta.
solucje mi nie pomogły ale zobaczę z tym poziomem doświadczenia mi zawsze brat doradzał żeby wpisać od początku gry GiveXP no wpisywałem ...
[Dodano po chwili]
4 dowody spokojnie zdobędę oki dam rade
[Dodano po chwili]
przeszłem grę całą ! tylko w zakończeniu niebyło nic o Aribeth
Można zamykać temat
[Dodano po chwili]
4 dowody spokojnie zdobędę oki dam rade
[Dodano po chwili]
przeszłem grę całą ! tylko w zakończeniu niebyło nic o Aribeth
Można zamykać temat
Powiedzcie mi dla czego nie moge wejsc do Luskanu wydaje mi sie ze zrobilem wszystko co mialem do zrobienia we wszystkich Traktach, Knieji itd.
No księgę i jakies informacje wczesniej a za kazdym razem kiedy chce z nią pogadać to nie mam jej nic nowego do powiedzenia chyba ze trzeba to zadanie z wilkołakami koniecznie zrobic bo to jedyne czego nie wypelnilem chyba...
Luknołem do solucji bo nie mogłem nic wymyślić i było w POZOSTAŁE ZADANIA napisane tak : "jeśli jesteś magiem po rozmowie wejdź do obszaru który znajduje się za nią. Tutaj możesz stworzyć sobie jakieś magiczne przedmioty. Jest tu też Sear Bodkin u którego możesz zakupić wszystkie potrzebne przedmioty. Gdy już pobawiłeś się z tworzeniem przedmiotów idź do Aribeth i daj jej drugi dowód." - nie wiem o jaki dowód tu chodzi może czegoś nie wziąłem z jakiegoś obszaru ?
No wiem i mam tego troche w ekwipunku ale kiedy z nią gadam z rozmowy się wnioskuje ze nie moge nic jej dac ani przekazac zadnych inf. o sekcie...a Luskan dalej zamknięty No nic pokombinuje cos jeszcze moze mi sie uda cos zrobic