[GII] jaskinia na morzu
Sposób jak szybko sie wzbogacić w 3 rozdziale jak ma się już jakąś rune teleportacyjną i umiejętność otwierania zamków, otóż na wyspie na morzu w Korrinis jest jaskinia strzeżona przez jaszczury a w tej jaskini pełno skrzyń ze złotem i srebrnymi przedmiotami ale żeby dojść do tych skrzyń trzeba pierw przejść przez kolce które się otwierają jak będziemy próbować przejść, no ale w końcu sie uda, a jak już dojdziemy do skrzyń to za chiny nie wyjdziecie stamtąd a więc trzeba mieć rune teleportacyjną żeby się stamtąd wydostać gdy już obrobimy skrzynię. I za daleko na morze radze nie wypływać.... potworek morski jest głodny
Ja okradłem tam wszystkie skrzynie w pierwszym rozdziale Żeby pułapka przestała działać, trzeba nacisnąć pochodnię Można też przejść po tym wąskim pasie ziemi z jednej strony pułapki. Klucz do jednej ze skrzyń daje ta babka z gospody "Pod Senną Sakiewką", jak jej się da księgę rachunkową Lehmara.
Ta babka to Hanna.Ja też w pierwszym rozdziale tam wszystko obrobiłem .A jak ktoś nie wie coś z tą pochodnią to można jeszcze zwój ze zamienieniem się w wilka kupić i jak się wszystko obrobi to przeskakujemy kolce jako wilk
Dzisiaj byłem na tej wyspie i w jaskini (cały czas jestem w I rozdziale, jakoś nie spieszy mi się do pogadania z Lordem Hagenem hehe). Wcześniej nie czytałem tego wątku, bo mam zasadę, że z reguły na forum czytam tylko tematy dotyczące misji, które już wykonałem albo miejsc, które już odwiedziłem (żeby nie psuć sobie zabawy i nie ułatwiać rozgrywki). Musze przyznać, że nie wpadłem na to, że pułapka wyłącza się po zgaszeniu pochodni. Po prostu, tak jak autor jednego z poprzednich postów, po pierwszej nieudanej próbie przejścia zjadłem zębate ziele i przebiegłem błyskawicznie. Z powrotem też dodałem sobie speeda tym zielem. łup trzeba przyznać pokaźny. Została mi jedna skrzynia, do której potrzeba klucza, a który, jak niestety nieopatrznie przeczytałem w jednym z poprzednich postów, daje Hanna. Ciekawe miejsce.
To prawda jak nabije się odpowiednią zręczność to Bezi skacze na szczupaka jak parkurowiec!
Ja tam byłem w 1 rozdziale i pozabijałem te wszystkie jaszczury zwykłym sztyletem.Ale wejscie jest zamaskowane glonami.