Dobra, tymczasowo, na potrzeby turnieju utworzyłem na gamerangerze pokój, wdzięcznie opisany jako Turniej HoMM3 i hostowany przeze mnie -
http://puu.sh/4ERX1.png
Hasło do niego to jakże piękne "dupa1" - ten pokój będzie nam służył za hub, chat grupowy i tak dalej. Może on póki co pomieścić tylko 8 osób, ale nie sądzę, że dziś przekroczymy tą liczbę.
Z powodu braku trybu widza, zarówno na GameRangerze jak i w HoMM3, każda para do swojego meczu będzie musiała utworzyć własny pokój - na Gamerangerze to prosta sprawa, proste powinno być również generowanie mapy - typ to random, rozmiar to S, tak dla podziemi, dwóch graczy, zero drużyn, zero komputerów, zero drużyn komputerów, standardowa ilość wody i siła potworów, przy wyborze zamku i bohatera startowy bonus jest losowy. W razie jakichkolwiek pytań będziemy ogarniać wszystko na bieżąco i tak jak już pisałem - żeby rozgrywka "się liczyła" obie strony muszą przesłać mi screena z końcowego ekranu, tudzież podsumowania, gdzie jasno będzie pokazane kto wygrał, a kto przegrał.