[quote]mieszkają w jakiś śmierdzący norach tylko piwo i trunki im w głowie wole Elfy[/quote]
Jeśli taką Morię nazywasz śmierdzącą norą to ci współczuje. Piwo to też trunek. A poza tym zapomniałeś o złocie. W końcu wiadomo, że ulubiona piosenka krasnoludów to "złoto złoto złoto", albo hit wszechczasów "złoto złoto złoto" albo najnowsza przyśpiewka kowali "złoto złoto złoto" ewentualnie wersja po paru głębszych "trunkach" "zołto zołto zołto". (fani Pratchetta zrozumieją
)
[quote]Chciałbym ci też zaproponować bliższe zapoznanie się z systemem „Tabela RPG”[/quote]
Znam, znam. Piękny system. Jakiś mądry krasnolud musiał sie nad nim nieźle natrudzić. Ale oszczędze forumowiczom cytatów z niego bo mogę zostać oskarżony o rasizm albo raczej gatunkizm (i znowu tylko dla fanów T.P.).
[quote][quote]Hmm, a dlczego mamy Hawkwooda zadźgać dwuręcznym mieczem? A poza tym to dwuręcznym sie nie dźga...[/quote]
I znowu nie o to chodziło..., to JA mam użyć dwuręcznego miecza (chociaż wyjaśniłem powyżej, że wystarczy mi nieco mniejszy, czyli bastard. W zupełności wystarczy.
[/quote]
Wiem, że nie oto chodziło. To miał być żart. Z tego co było napisane w tamtym poście można było zrozumieć, że mielibyśmy cie zadźgać. A z ciebie całkiem porządny krasnolud jest, więc szkoda by było.
[quote]A możesz wyjaśnić dokładnie na czym polega Jej infantylizm (słowo użyte przez ciebie oznacza bowiem chorobliwe zatrzymanie się rozwoju psychicznego, a często i fizycznego na poziomie dziecka, ewentualnie dziecinność) - jakoś tego nie zauważyłem u tej akurat postaci... Poproszę również uprzejmie o podanie beznadziejnych tekstów wypowiadanych przez lady Aribeth.[/quote]
Przykładów ci nie podam, bo grałem już jakiś czas temu, więc mogłoby by być dosyć nie niedokładne. A uważam, że jest to postać infantylna ponieważ większość tego co mówi sprowadza sie mniej więcej do uwag w stylu: "och, ach ale jesteś waleczny", "och, ach jesteśmy ci wdzięczni". Brzmi to troche tak jakby mówiła to mała dziewczynka, dziecko. Pompatyzm i patetyczność jej wypowiedzi jest komiczna. Ale wynika to po części z budowy fabuły w NWN. A do tego była elfem.
[quote]jest to postać, która skupiła wokół siebie (niestety raczej za granicą...) ogromną społeczność admiratorów, builderów, grafików i twórców [/quote]
Bez urazy dla nikogo ale ludzie mają różne "zboczenia". To, że coś jest popularne nie znaczy, że jest dobre. A poza tym jest to jak sam powiedziałeś kwestia gustu. Możliwe, że w książkach o Forgotten Realms postać ta jest ukazana w innym świetle. Ale w NWN u mnie wywołuje tylko uśmieszek politowania. Co prawda po raz kolejny kłąnia sie tu fabuła...
A poza tym miało być o
krasnoludach i elfach a nie o Aribeth. Możemy założyć nowy temat lub kontynuować istniejący w dziale NWN.[/quote]