OK, mogę się zapytać. Tylko napisz mi to po francusku... =_=
Chociaż, ciekawym po co. Jak się tworzy strony z avkami to raczej ludzie mają pełną swobodę w wykorzystywaniu ich, no nie? :>
Napisz do autora po ang. Ciemniakiem nie jest. Jeśli jednak wziąłeś to ze strony z avami, to może jednak dostali ci ludzie pozwolenie. Jestem uczulona, bo mnie inni ganiają za coś takiego.
Zazwyczaj jak jest strona z avatarami, to dostęp do nich i korzystanie nie wymaga zgody autora. Nie trzeba mieć pozwolenia na wykorzystywanie do celów własnych, a jedynie do celów komercyjnych i szerzej zakrojonych. Dlatego wzięcie z jakiejkolwiek galerii rysunku na avka dla siebie bez pozwolenia jest ok.
Dostrzegam lekką hipokryzję z waszej strony. W naszej galerii jest kilkaset awatarów które powstały z pocięcia czyichś grafik (i to niejednokrotnie bardzo renomowanych artystów), a ty Atis naskakujesz na Finka, że sobie wziął z jakiejś galerii avków obrazek. O pozwolenie wypadałoby zapytać jak obrazek jest 'kopirajtowany' lub kiedy jest robiony z jakiejś grafiki/zdjęcia. Nie mówiąc już o tym, że w ogóle czepianie się o coś takiego jest megaabsurdalne ponieważ: a) korzystasz na własny użytek i nie czerpiesz z tego zysku, b) egzekwowanie swoich praw jest niemożliwe, c) kto w ogóle zauważy, ze wykorzystujesz jego pracę w avku na jednym z milionów for.
Łosz, ale dyskusja... Z powodu jednego avka. No nie no, ciekawie
I popieram argumenty Ekha... Nie mam z tego zysku, wziąłem ze stronki z avkami, no i wyczaić mnie to byłoby dość trudne (przeszukaj miliony, jeśli nie dziesiątki milionów for dyskusyjnych).
[prowokacja]A Atis się czepia [/prowokacja]
Fink, nie uda ci się. A czepiam się dla zabawy. Nie czuć nuty złośliwości w moich wypowiedziach? Nie? Trudno. Ale to było po prostu złośliwe, żeby coś w tym temacie odżyło.
Oj co ty wiesz o MetalHeads'ach (bo tak owy 'dinuś' się nazywa). To jest av z galerii, i szczerze mówiąc mi się nie podoba. Ma to być okres przejściowy. Chcę znaleźć sobie coś naprawdę fajnego...
A ja ostatnio szukam czegoś unikalnego z Wolf's Rain. Muzykę mam od 4 miechów, a teraz jeszcze odcinki... Qrdę, to jedno z lepszych anime Muszę mieć coś veryveryveryvery megawolfsrain'owatego
Joan, jak coś masz, poślij mi linka... '
Wojowniku ADANOSA, wielbię cię za twój avatar... ten fiolet, po prostu wywołuje u mnie skojarzenia z dzieciństwa kiedy to moja matka zmieniała mi pieluszki na właśnie takim fioletowym kocyku. A ten kotek... kwintesencja japońskich bajek... wywołuje u mnie takie milutkie wspomnienia z czasów kiedy to oglądałem superdzielnego Asha i jego superprzyjacielskiego Pikaczu którego nigdy nie wiedziałem którą płeć prezentuję... ahhhh