A dla mnie krasnolud-wojownik to klasa zbyt prosta. Nie mam przyjemności z gry. Jeśli chodzi o łowcę, to kiedy zrobiłem sobie tą postać, uważałem że jest słaba, ale wytrwałem chwilę, dobrałem odpowiednie atuty i z krótki mieczem +1k6 obrażeń od dźwięku (niestety dopiero po pokonaniu ręki Moragi) i długim mieczem +1k10 (już w 1 rozdziale można mieć... ja dopiero w trzecim ) moja postać była naprawdę potężna. Są postacie takie jak wojownik, czy barbarzyńca, które od razu wymiatają, a są też takie, z którymi trzeba poczekać na niesamowity efekt.
Kolejna postać, którą warto grać jest mnich (krasnolud/człowiek). Nie przeszedłem nią gry (nie chciało mi się, zacząłem od nowa łotrzykiem ), ale od początku ma świetne atuty, a z czasem jest tylko lepiej. przy dobrym ekwipunku na 10 lvlu można naprawdę wymiatać (jak na 10 lvl ).
Kolejna postać, którą warto grać jest mnich (krasnolud/człowiek). Nie przeszedłem nią gry (nie chciało mi się, zacząłem od nowa łotrzykiem ), ale od początku ma świetne atuty, a z czasem jest tylko lepiej. przy dobrym ekwipunku na 10 lvlu można naprawdę wymiatać (jak na 10 lvl ).