Jakby co, gram w tę grę od jakiegoś tygodnia, ani razu jej nie przeszedłem. Jestem pod koniec 1. rozdziału (muszę tylko pójść do Lorda Hagena, żeby rozpocząć drugi). Zostałem strażnikiem miejskim.
1. Xardas i Lester.
Powiedziałem Lesterowi, żeby poszedł do Xardasa, on mówił coś, że odpocznie i pójdzie. Potem poszedłem do nekromanty, ale w rozmowie nie było żadnego tematu o Lesterze! Było tylko "Więc co mam dalej robić?" (odpowiedź Xardasa: "Na razie trzymajmy się planu, ja w tym czasie postaram się znaleźć odpowiedzi na moje pytania", czy jakoś tak). Zająłem się jakimiś innymi rzeczami, po jakichś kilkunastu dniach znowu spróbowałem, ale to nic nie dało! Proszę, pomóżcie, bo chcę dostać ten pierścień ochrony przed magią...
2. Kowalstwo - Harad.
Carl mi powiedział, że kowalstwa można się nauczyć u Harada. Na tym forum też wszyscy piszą, że owej umiejętności można się nauczyć u tego mężczyzny (i jeszcze u Benneta z farmy Onara, ale tam nigdy nie byłem). Ale dlaczego jak zaczynam rozmowę z Haradem to jest tylko "KONIEC"? (Wcześniej też było "Sprzedajesz też broń?", on odpowiedział "Zapomnij, wszystko co robię idzie do paladynów. Teraz mam zamówienie na 100 mieczy" (sorry, że przekręciłem, ale dokładnie nie pamiętam)).
3. Quest dla Canthara.
Opłaca się wypełniać quest dla Canthara (podrzucenie Sarze jakiś tam list, a potem naskarżenie się Lordowi Andre)? Bo coś to za łatwe, zresztą czymś mi to śmierdzi... A jak odmówię, to on mówi, że się jeszcze policzymy, wie, że jestem zbiegłym więźniem i mogę mieć nieprzyjemności jak się to rozniesie. W jakimś poście ktoś napisał, że potem się płaci, czy jak. Mógłby mi ktoś napisać, czy lepiej wypełnić ten quest, czy nie? W zasadzie nie potrzebuję tego topru marynarskiego - czy czegoś tam innego, co się dostaje od Canthara za ową przysługę - bo mam dobry miecz (dostałem go od Pecka).
4. Kolejny quest.
Jakiś gościu (sprzedaje broń na rynku w Khorinis) powiedział mi, że napadli go bandyci. Powiedziałem, że się tym zajmę. Mam szukać jakiegoś Pabla, ale nigdzie go nie ma! Szukałem wszędzie, ale nigdzie go nie znalazłem... Może mi powiecie, gdzie on jest?
5. Vatras i wiadomość dla Magów Ognia.
Raz poszedłem do Vatrasa, żeby mnie wyleczył, a ten powiedział, że ma jakąś wiadomość dla Magów Ognia i że mam ją dostarczyć do jakiegoś klasztoru, czy jakoś tam. I gdzie jest ten klasztor? W Khorinis chyba nie... Moglibyście dać jakąś mapkę, albo coś w tym stylu?
Wybaczcie moją niewiedzę, może te pytania mogą Wam się wydawać śmieszne, ale - jak mówiłem - gram w tę grę zaledwie od kilku dni.