Jak zwykle mam dziwny problem, a mianowicie robilem wszystko aby poprawic jakosc grania i pomyslalem ze zrobie formata bo dawno nie robilem no i po zrobieniu okazalo sie ze cos sie stalo z grafika w grze....
Moge tylko powiedziec ze przed formatem dzialala wszystko normalnie, a teraz widzicie co sie dzieje-.-
Obecnie przegladam fora w poszukiwaniu jakiegos rozwiazania ale jak narazie bezskutecznie... Jezeli ktos wie jaka jest tego przyczyna prosze o odpowiedz;/
Moj sprzet to: procek AMD athlon 2500, 512MB ram DDR 400MHz, grafa Radeon 9600se 128MB... ble ble i standartowa podkladka pod mysz-.=
Pod Radeonem? Nie wiem skąd ci się to wzięło, nigdy praktycznie nie miałem z nim żadnych problemów, nie spotkałem się z przypadkiem, gdy gra nie chodziła pod ATI. Natomiast pod GeForce są gry, które poprostu nie chodzą.
Użytkownik Dany dnia Nov 24 2006, 07:18 AM napisał
Pod Radeonem? Nie wiem skąd ci się to wzięło, nigdy praktycznie nie miałem z nim żadnych problemów, nie spotkałem się z przypadkiem, gdy gra nie chodziła pod ATI. Natomiast pod GeForce są gry, które poprostu nie chodzą.
[post="50421"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Z tym z kolei ja się nie spotkałem, gry w większości robione są pod nvidia
Cytat
"Taaa, ewentualnie można stanąć na rękach podczas pełni księżyca, tez powinno pomóc... Jednym słowem bajki opowiadasz."
Super zabawne... Jest jak powiedziałem
BTW: Ekhtelion sam sobie przeczysz? Najpierw mówisz o nowych sterownikach a potem piszesz, że nie trzeba do instalowywać?
Lol... a czy ja gdziekolwiek napisałem, że nie trzeba 'czegoś' doinstalowywać? Mój zgryźliwy komentarz tyczył się jakże życiowej rady - "wywal radeona". A swoją drogą to sterowniki to jest taki dosyć ważny 'coś' do doinstalowania.
Cytat
Z tym z kolei ja się nie spotkałem, gry w większości robione są pod nvidia
Zanim się zacznie przepychanka w stylu dzieci z piaskownicy to może przyjmijmy, że liczba gier robionych pod chipy NVidii i Ati (a raczej AMD-Ati teraz ) jest równa? Ba, nawet by to pewnie zgodne z prawdą było. Co z resztą nie zmienia faktu, ze gra ma chodzić na jednym i drugim sprzęcie.l
To, że Gothic to programistyczna fuszerka nie jest żadną tajemnicą i być może inna wersja sterowników rozwiążę problem.
Mam pytanko dotyczące grafiki. Podczas otwierania skrzyni lub podchodzenia do gór pojawiają się białe paski i wkurza mnie to cholernie. Paski znikają jak tylko odejdę ale jak właśnie walczę sobie z orkami a mi tu jakieś paski wylatują mój komp:
AMD Athlon 3000+ (64 bit)
1024 RAM
Dysk po formacie najnowsze sterowniki, i DirectX
Wolnego miejsca mam 76 GB
Na początku takie błędy nie występowały
Wnerwilem sie na tego gothica i dalem sobie z nim spokoj ale teraz znowu mam na niego chec wiec zrobilem formata,zainstalowalem gre i lipa;/ znowu to samo...
Użytkownik Guest dnia Dec 16 2006, 06:55 PM napisał
co do pewee. jakie shadery masz włączone ?? Możę 3,0 (twoja karta ich nie obsługuje)??
[post="51623"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Mam w opcjach wszystko na low, a shadery pewnie calkowicie wylaczone-.-
Jakby ktos mial jakis dobry pomysl co by to mozna jeszcze zrobic to jestem otwarty na propozycje;/