Marszałek Wojny
Ilość postów: 12240
Klasa: Kosmiczny Marines
Co tu dużo mówić Mozilla Firefox rządzi ! Na początku też nie byłem skłonny do zmian, ale śćiągnołem se Firefoxa i mojim zdaniem bije na głowę IE !
To tyle ! Pozdrawiam
Prawy wojownik
Ilość postów: 265
Klasa: Rycerz
ja też myślę że firefox góruje ściągnąłem i bardzo dobrze mi sie z nia pracuje
Leśny
Ilość postów: 16
Klasa: Łowca
Najpierw używałem IE... jednak teraz nie mogę zrozumieć jak ktoś w ogóle może jeszcze na nim pracować, wykluczając osoby, które nie widziały ani Opery ani Firefoxa ani pozostałych dobrych browserów.
Potem przyszła Opera... jednak po kilku miesiącach używania, postanowiłem przetestować Firefoxa i już więcej do Opery nie wróciłem. Czemu? Przede wszystkim brak obsługi niektórych plug-inów oraz niekompatybilność z niektórymi stronami zbudowanymi pod IE i co zarazem idzie Mozille Firefox itd.
Teraz jestem zadowolony z Firefoxa mimo że jeszcze nie przetestowałem innych, mniej popularnych przeglądarek. Kto wie może niedługo znów się przerzucę.
Prawy wojownik
Ilość postów: 265
Klasa: Rycerz
Firefox rox moim zdaniem jest najlepsza
Krasnoludzki weteran
Ilość postów: 7301
Klasa: Krasnolud
A ja mam IE i cieszy mnie to. Doinstalowałem sobie pluginy(zakładki, szukajki, skróty, preloading wyników z wyszukiwarek, pracuje aktualnie nad słownikiem), używam firewalla. I żadnych reklam nie mam, wirusów niet. Wszystko chodzi, że az miło.
Ilość postów: 4849
Cóż, IE jest najpopularniejszy, ale nie najlepszy. Ja kożystam z Firefoxa zarówno pod Linuxem jak i pod Windowsem. Dlaczego?
- bezpieczny
- funkcjonalny
- przyjazny w obsłudze
- ogromne możliwości konfiguracji
- możliwość pracy w zakładkach (w moim przypadku jest bardzo przydatne)
- dobra blokada pop-upów
IE blokuje rozwój technologii internetowych, nie wszystko działa w niej poprawnie (a raczej niepoprawny kod działa w niej poprawnie). Pozostaje mi tylko liczyć na to, że IE7 coś zmieni...
Krasnoludzki weteran
IE 7.0 też jest od jakiś chyba 2 miechów.
Uczeń Włamywacza
Ilość postów: 347
Klasa: Złodziej
A przypadkiem Mozilla i Firefox to nie to samo?? Ja mam Mozille Firefox. W porównaniu z Explorerem to 8 cud świata.
Krasnoludzki weteran
Odpaliłem tą stronkę na moim IE i się jakoś nic nie stało. Podobnie z resztą jak na moim Maxthonie. Wniosek? Kolejny bullshit sieciowy. Co jak co ale FF z przeglądarek alternatywnych naprawdę nie jest polecany. I mówią to profesjonaliści, a nie goście robiący śmieszne filmiki na youtube.