Ja "nievardzo" umiem rozczytać o co ci chodzi, niemniej spróbuję skoro już tu zajrzałem.
Po kolei:
1.
http://www.bg2.gram.pl/index.php?file=article&id=342
2. Ściągnąć to z adresu powyżej, np: do katalogu Baldura 2
3. Wypakować
4. Pojawi się folder c2 - tam Read Me w razie kłopotów.
5. Klikasz na: "Setup-ItemUpgrade.exe" (zakładam, że masz zainstalowane Weidu).
6. Wybierasz język i install (domyślnie pewnie wciskając "I")
7. To tyle - pliki same znajdą się gdzie powinny.
Cytat
Witam wszystkich.Mam pewien problem z ukończeniem baldura.Zainstalowałem trylogię baldursa z masą różnych dodatków (jak było opisane krok po kroku na tawernie hrothgara mega mod instalation).Po ukończeniu 1 sagi powinienem przeskoczyć do 2 sagi,tyle że jak zabijam sarevoka (nawet nie otrzymuje za niego punktów doświadczenia) w częsci 1 to nie pokazuje mi się żaden filmik końcowy i nic się nie dzieje.Nie mam nawet żadnego final save,tylko mój quick save.Moja drużyna dalej stoi w budynku z końcowej lokacji i nic...moja podróż nie jest kontynuowana.ie wiem co z tym fantem zrobić.Macie dla mnie jakieś porady???Jakieś pół roku temu przy tej samej instalacji nie miałem żadnych problemów.Nie wiem czy jak włącze BG2 i importuje moją postać,to będę grał z modami zainstalowanymi do 2.
Sprawdź, czy wszystko należycie zainstalowałeś - tez korzystałem z ich poradnika i za pierwszym razem się nie udało. Możliwe, że wyszły jakieś nowe łatki i jak masz wersje modów z nowszych wersji to mogą coś zmieniać. Inny sposób to reinstalka wszystkiego - jak rozumiem masz kopie "dialog.tlk" i "dialogF.tlk", więc pójdzie szybciej.
Mnie się jednak wydaje, że doinstalowałeś jeszcze jakieś dodatki i możliwe, że coś schrzaniły - sam z owego poradnika nie wszystko instalowałem, bo Baldur chodził tragicznie i wciąż się krzaczył.
Przejście powinno być płynne - bez specjalnego odpalania BG2 oraz importu postaci.