moimi ulubionymi stworami są martwe stwory... A tak na serio, to giganty są fajne, oraz niebianie, gdy potrzebujesz pomocy. Smoki są dobre, gdy masz pustą sakiewkę
Najładniejsze są oczywiście smoki, ale w bestiariuszu D&D jest tyle potworów, że trudno wybrać. Moimi ulubionymi są ci starzy, klasyczni, "koledzy": orkowie, gobliny, smoki, mantikory, wampiry, ghoule itp. Przynajmniej wiadomo, jak je zabić.
No tak, ale oni nie zaliczają się do istot ze świata D&D...(Przynajmniej ci co wymieniłeś).
U mnie oczywiście...Smoki. Wampiry w D&D różnie są przedstawione zatem od krwiopijców mamy inny światek zwany ładnie Świat Mroku.
A co do Smoków to czarne i/lub czerwone. Z kolei nie lubię złotych. Co do innych jestem neutralny.
Oczywiscie sympatią niemal autoamtyczną dażę wszystkie Undeads (aż szkoda zabijać...).
Ofcoz ze smoki, o ile w ogole mozna je potworami nazwac. Piekne, potezne, majestatyczne, niemal tchnie od nich boskoscia < pomijam biale ktore sa poprostu drapieznikami, aczkolwiek wyjatkowej urody > Lockwood rysjuje je oblednie, poprostu odlot i kilo w gaciach
Najbardziej lubię Czarne Smoki, ale równie ciekawymi przeciwnikami są Tytani... No i oczywiście wielki Tarrasque. Chyba każdy chciałby go zabić.
Jeśli chodzi o mój poziom [tj 13] lubię walczyć z Ogrzymi Magami, Ankhegami czy Slaadami.
uwielbiam smoki we wszelkiej postaci, ale w życiu bym nie zabiła! biedactwa ulubiony wróg mój i mej zacnej drużżyny to... *werble* GALARETOWATY SZEŚCIAN
Podobają mi się licze, są bardzo silne więc ich pokonanie daje wiele satysfakcji. Tak poza tym niezgorsze są balory, walki z nimi są trudne ale zwykle warto to robić dla niezłych przedmiotów które demony mają przy sobie.
Dla mnie też najlepszymi potworkami są smoki(zielone) albo demony. Ale czarnoksiężnik rzucający potężne czary też stanowi niemałe wyzwanie lub zabójca, którego w żaden sposób nie możesz wykryć może być trochę...denerwujący.
A ja uwielbiam, no zgadnijcie co, planokrwistych A zwłaszcza diablęta A z potworków do zabijania to mi się podobają Balory, doppelgangery oraz ogrzy magowie kolejność przypadkowa