Użytkownik burzol dnia Mar 25 2006, 01:21 PM napisał
no wiec dorwalem sie w koncu do tej gierki tyle ze gdy sie wlacza juz gre to mam bialy obraz...

na innych stronach wyczytalem ze min wymagania co do karty to rodeon 9000 ja mam 9200 a do tego celerona 2.4 i 256mb ramu.najnowszego directx tez zainstalowalem-czy jest jakis sposob na odpalenie tej gierki(oczywiscie poza wymiana sprzetu)??

bo moze wystarczy jakies ustawienia zmienic....
[post="41722"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
a ja mam radeona 9550, procesor 2200 i gdy pierwszy raz odpaliłem gre miałem 256m ramu
i chodziła w miare płynnie na minimalnych
po dołożeniu 512 ramu gra działa płynnie na średnich ustawieniach ale bez cieni i HDR, więc problem nie tkwi w ilości ramu ale w obsłudze directX!!
Oblivion działa z kartami które obsługują DirectX9, a twoja karta graficzna obsługuje tylko directX 8.1 więc dokładanie ramu nic nie pomoże tak samo jak instalacja nowega DirectX i tak twoja karta nie korzysta w pełni z jego możliwości chociaż więcej ramu w moim przypadku bardzo pomogło (jeśli chodzi o płynność)!!!
Jedyna rada to zmiana sprzętu!!!!
na Radeona 9500 (minimalnie)ok. 250zł X800GT X1600XL (optymalne) ok 700-800zł
na Geforce 6200 (minimalne)ok. 250zł 6800 (optymalne) ok. 800zł
a jak ktoś ma dużo kasy to może zaszaleć z kartami za kilka tysięcy ale przyrost jakości w stosunku do ceny jest minimalny!!!