No i proszę - mam kolejny problem: gram drużyną w składzie której jest Jaheira. Oczywiście korzystam z okazji i romansuję z nią na całego. Tyle tylko, że romans jest ściśle powiązany z questem Harfiarzy i niesamowicie się wlecze. Driudka wyrzekła się już statusu Harfiarza i zaczyna mieć wątpliwości, a tu tymczasem jestem na etapie ostatecznej walki z Bodhi w Dzielnicy cmentarnej i odzyskania elfiej latarni. Z poprzednich gier pamętam, że przy wejściu do dzielnicy pojawia się Bodhi, porywa domyślną ukochaną (u mnie to była zawsze Aerie), a następnie zmienia ją w wampira. Tymczasem teraz tak się nie stało, co sugerowałoby, że interakcje między Jaheirą, a Dzieckiem Bhaala są jeszcze zbyt wątłe. Tyle, że niedługo kończy się gra - nie mogę zakończyć questu Harfiarzy w Tronie Bhaala! Co teraz zrobić? Stać w miejscu i czekać, aż druidka przemówi? A może jest to po prostu bug w grze?
[BGII] Zabugowana Jaheira
Dobra, sytuacja wygląda następująco: jest już po aferze w siedzibie Harfiarzy w Dokach i po bójce, po spotkaniu z Revianą i Derminem, przed którym Jaheira wyrzeka się statusu Harfiarza. Opuściła mnie na razie tylko na krótko, przed wezwaniem do siedziby Harfiarzy i teraz jest nadal w drużynie. Z tego co wiem, to powinno mnie czekać jeszcze sporo dialogów do końca romansu i ostatecznego rozwiązania questu Harfiarzy, a tymczasem jestem już prawie na końcu gry! I co mam teraz robić? Stać i czekać, albo wędrować bez celu?
Ech, FlirtPack tylko mi schrzanił wszystkie romanse..., nawet najłatwiejszy i najbardziej wdzięczny - czyli romans z Aerie...Dzięki za linki, może coś z tego wyjdzie. W każdym razie trochę się podbudowałem, bo okazało się, że ktoś tu grał w BG2! Jeśli coś mi wyjdzie z Jaheirą - nie omieszkam wspomnieć.
Mi się dopiero za piątym razem udało pokonać wszystkie przeszkody (oraz moją niechęć do tego związku) i zakończyć BG II romansem z Jaheirą.
A wykonałeś wszystkie questy (albo większość) ? Mnie ten związek udało się skonsumować dopiero wtedy jak wziąłem się porządnie za wszystkie możliwe questy.
Cytat
Tyle, że niedługo kończy się gra - nie mogę zakończyć questu Harfiarzy w Tronie Bhaala! Co teraz zrobić? Stać w miejscu i czekać, aż druidka przemówi? A może jest to po prostu bug w grze?
A wykonałeś wszystkie questy (albo większość) ? Mnie ten związek udało się skonsumować dopiero wtedy jak wziąłem się porządnie za wszystkie możliwe questy.
Właśnie po raz kolejny przechodzę BG i próbuje ukończyć romans z Jaheirą. Pokonałem już Dermina (nauczyciela druidki), czyli jestem blisko końca romansu. Tu pojawił się problem Jaheira milczy. Próbowałem już odpoczywać przez kilka dni i nie dało to efektu. Gdybym mógł wykonałbym jakieś zadania, ale tak się składa, że większość ukończyłem i nie bardzo jest się czym zająć. Romans muszę ukończyć teraz, gdyż pokonałem już Bodhi i kolejnym krokiem będzie udanie się do Suldanesslar. Minęło trochę czasu, od kiedy ten temat został utworzony i może czyjaś wiedza dotycząca Jaheiry wzrosła. Ma ktoś jakiś pomysł, co zrobić, żeby ukończyć romans?
Poczytaj sobie o wspomnianym przeze mnie modzie:
http://orfi.uwm.edu.pl/~jarek_z/oig/b2modeas.htm"]http://orfi.uwm.edu.pl/~jarek_z/oig/b2modeas.htm[/url]
Można go ściągnąć w polskiej wersji, ale coś mi się wydaje, że musisz zacząć grę od pczątku... (ale mogę się mylić...).
http://orfi.uwm.edu.pl/~jarek_z/oig/b2modeas.htm"]http://orfi.uwm.edu.pl/~jarek_z/oig/b2modeas.htm[/url]
Można go ściągnąć w polskiej wersji, ale coś mi się wydaje, że musisz zacząć grę od pczątku... (ale mogę się mylić...).
No więc tak: ściągnąłem ease-of-use, zainstalowalem interesujące mnie komponenty i Jaheira dalej milczała. Zostawiłem BG włączone na około 9 godzin i nic to nie dało druidka dalej siedzi cicho. Zastanawiałem się długo nad moim problemem i nagle mnie olśniło. Bodhi nie porwała Jaheiry! Po wielu konsultacjach z różnymi ludźmi (w tym oczywiście i z Wami ) doszedłem do wniosku, że właśnie to jest powodem "zawieszenia się" romansu.
Postanowiłem więc wrócić do Podmroku. Na całe szczęście miałem save przed walką z tamtejszym liszem. Przeszedłem Rozdział 5 raz jeszcze. Gdy idę na cmentarz Bodhi nie porywa Jaheiry Pomyślałem trzeba poczekać, aż pojawi się Dermin, zapewne po walce z nim Jaheira jeszcze bardziej się do mnie zbliży i wapirzyca ją złapie. No i gra znowu rzuca mi kłody pod nogi, bo Dermin nie ma za bardzo ochoty się pojawić... Odpoczywałem w każdej lokacji w jakiej tylko mogłem i nic, absolutnie nic się nie dzieje.
Romans jest na 100% aktywny, sprawdzałem to w Shadow Keeperze (mimo niechęci do tego typu aplikacji).
Wielkie dzięki za wszelką udzieloną pomoc dla wszystkich razem i dla każdego z osobna.
Postanowiłem więc wrócić do Podmroku. Na całe szczęście miałem save przed walką z tamtejszym liszem. Przeszedłem Rozdział 5 raz jeszcze. Gdy idę na cmentarz Bodhi nie porywa Jaheiry Pomyślałem trzeba poczekać, aż pojawi się Dermin, zapewne po walce z nim Jaheira jeszcze bardziej się do mnie zbliży i wapirzyca ją złapie. No i gra znowu rzuca mi kłody pod nogi, bo Dermin nie ma za bardzo ochoty się pojawić... Odpoczywałem w każdej lokacji w jakiej tylko mogłem i nic, absolutnie nic się nie dzieje.
Romans jest na 100% aktywny, sprawdzałem to w Shadow Keeperze (mimo niechęci do tego typu aplikacji).
Wielkie dzięki za wszelką udzieloną pomoc dla wszystkich razem i dla każdego z osobna.
Gość_aaarek*
No to napisze Ci jak to u mnie wygladalo, moze pomoze. Jeszcze przed wejściem do Podmroku rozprawiłem się z Derminem. Jaheira zagadała potem jeszcze 2-3 razy a potem zamilkła. Myślałem, że może jej klimat Podmroku nie odpowiada, ale po wyjściu i kilku odpoczynkach w różnych lokacjach nadal nic. No to się zdenerwowałem i wymusiłem na niej rozmowę przez komendę podaną wyżej, odpocząłem i dalej romans już poszedł z górki , przed ostatecznym spotkaniem z Bodhi było już po konsumpcji:P