Nie wiem czy pisano o tym na łamach Game Exe (A jeśli nie to biada im, oj biada!), ale chciałem zapytać, czy są wśród nas starzy wyjadacze, pamiętający jeszcze czasy pierwszej i drugiej edycji lochów? A może jest ktoś kto chciałby zagrać w którąś z tych edycji?
Wracając do tematu, pierwsza edycja znowu w sprzedaży! Odnowiona i pachnąca, ale wciąż taka sama, stara!
https://www.wizards.co...ndacc/02410000
Wolne tłumaczenie, baj mi. Foigan.
I jeszcze kilka smaczków:
Wracając do tematu, pierwsza edycja znowu w sprzedaży! Odnowiona i pachnąca, ale wciąż taka sama, stara!
https://www.wizards.co...ndacc/02410000
Cytat
W 1974 roku świat się zmienił na zawsze, kiedy Gary Gygax przedstawił Lochy i Smoki, grę w odgrywanie ról. Dziedzictwo jego innowacyjnych pomysłów i daleko sięgający, potężny wpływ, można obserwować praktycznie w każdym aspekcie dzisiejszych gier.
By pomóc w uhonorowaniu jego pracy i jego pamięci, stworzyliśmy limitowaną edycję przedruku oryginalnej pierwszej edycji głównych książek z zasadami: Księgi Potworów, Podręcznika Gracza i Podręcznika Mistrza Podziemi. Te rzadkie egzemplarze oryginalnego AD&D (Advanced Dungeons and Dragons) zostały pięknie wydrukowane, z oryginalnymi rysunkami i zawartością, ale urozmaicone o okładki o odświeżonym dizajnie upamiętniające to wydanie.
Kupując tą książkę, pomagasz nam wspierać Gygax Memorial Fund - który powstał by upamiętnić "Ojca RPG", z pomnikiem w Lake Geneva, Wisconsin.
By pomóc w uhonorowaniu jego pracy i jego pamięci, stworzyliśmy limitowaną edycję przedruku oryginalnej pierwszej edycji głównych książek z zasadami: Księgi Potworów, Podręcznika Gracza i Podręcznika Mistrza Podziemi. Te rzadkie egzemplarze oryginalnego AD&D (Advanced Dungeons and Dragons) zostały pięknie wydrukowane, z oryginalnymi rysunkami i zawartością, ale urozmaicone o okładki o odświeżonym dizajnie upamiętniające to wydanie.
Kupując tą książkę, pomagasz nam wspierać Gygax Memorial Fund - który powstał by upamiętnić "Ojca RPG", z pomnikiem w Lake Geneva, Wisconsin.
Wolne tłumaczenie, baj mi. Foigan.
I jeszcze kilka smaczków: