Jest troche pomyslow, na nielegalne (niestety) tlumaczenie CP2020 v3.0 - bedziemy je uskuteczniac bycmoze juz wkrotce. Na zasadzie jednak raczej wyluskiwania zmian (CVS), niz calosciowego przekladu. Coz, nie ma to jak underground.
Ale wszystko z czasem i powoli. Ambitnych planow mamy wiele. Jak sie uda - fajnie, nie uda sie - tys pjyknie...
Ja np. marze o wskrzeszeniu KC-tow. Te to maja klimat...
Underground mi się ostatnio źle kojarzy A jeżeli chodzi o wskrzeszanie KC-ków to proponuję zacząć od poprowadzenia sesji on-line, myślę że byłby to całkiem dobry początek
Głosowałem za D&D, bo mam mnogość wszystkiego i brak określonego świata,ale mam kilka innych ulubionych, których tu nie ma. Np. Neuroshima, Wiedźmin. Warhammer już mi się znudził, bo jest za prosty i uniwerslany. Wolę coś ciekawszego. W Wampira jeszcze nie grałem, ale może kiedyś zagram. Najbardziej jednak lubię D&D, Wiedźmina, Neuroshime, Star Wars.
Napiszcie dlaczego uważacie że ten: WASZ ULUBIONY RPG JEST NAJLEPSZY POD SŁOŃCEM ...
powiedzcie dlaczego?, co się wam podoba a co ew. byś cię zmienili?,
wymieńcie cechy pozytywne jak i negatywne ..
(może zrobimy własnego rpg'a GAMEEXE RPG )
niemoge tego zrozumieć że niektórzy twierdzą że ten ich rpg jest najjj <
a nigdy niewidzieli prawdziwej sesji z porządnym mistrzem wg. porządnego systemu :! (JAKIM JEST WARHAMMER ED.1 !!!! ) ...
Warhammer! The best system! Na pewno za klimat, Chaos nadciąga, jest coraz bliżej...za mało skomplikowaną mechanikę(nie to, co w KC). Łatwy do zrozumienia świat, taki prosty...I za to, że fajnie się w niego gra.
Hmmm... Trudno powiedzieć. Bo Warhammera lubie i D&D też. Podziele to jednak.
1. Warhammera cenie za to że jest on taki dość niecodzienny. Orkowie w przyszłości
2. D&D lubie ponieważ jest tam bardzo dużo pięknych lokacji oraz potworów
Oh! Najlepszy system? Oczywiście głosuje na Wampira. Chociaż ostatnio od niego odpoczywam i zajęłam się siekaniem w AD&D. Ewentualnie coś autorskiego mojej przyjaciółki ; )
Hmmm zastanawiam się dłużej i tak
1. Neuroshiama (które w ankiecie nie ma) jest to świetny polski RPG, który naprawdę wciąga, a same czytanie podręcznika już jest zajebiście miodne
2.DnD za multiuniwersum, multum możliwości i za to że jest świetną mechaniką i że są do niego świetne światy
3.Świat Mroku-tutaj jest wiele fajnych systemów, Łowca, Wampir, Wilkołak, Śniący, Upiór, Demon- ten świat też jest miodny nie ma to ja być Maruderem i przemienić się w Teletubisia
Ja zagłosuje na Warhammera od kilku lat gram w tym systemie i jeszcze mi się nie znudził. Próbowałem też w D&D, ale w Warhmr bardziej podoba mi się system rozwijania postaci i świat (bardziej mroczny i tajemniczy niż np. Forgotten Realms).
Zaznaczyłam "Inne", bo najbardziej lubie Neuroshimę. Fajny klimacik i w ogóle spoko się gra... Jeszcze jak się ma takie pomysly jak my. Grałam też w nieco przerobionego DnD, całkiem nieźle to wychodziło, ale o ile nie miałam scenariusza. Scenariusz to była porażka. Ogólnie wolę Neuroshimę, może kiedyś zagram w coś jeszcze innego. Nie podoba mi się Warhammer. Dalczego? W sumie niewiadomo.