[NWN:HotU] Wszystko o czarodziejach i czarownikach
Nie grałem jeszcze w HoU ale mam zamiar i chcialbym sie dowiedziec wszystkiego o czarowniku i nowej profesji Uczeń czerwonego smoka (czy jakoś tak). Z tego co widziałem na screenie to on ma skrzydła. Na serio tak jest? I czy żeczywiście są takie spox togi (jak w baldurze - nie jakies spodenki tylko toga) dla czarowników i czarodzieji?
hmmm owszem uczen czerwonego smoka dostaje na 10 lvl skrzydelka a moze nim byc zarowno czarownik jak i bard ... togi hmmm za 4 rodzaje moim zdaniem sa slabe tworcy sie niewysilili i zrobili to na odwal sie :> roznica miedzy podstawa a hotu jest nieduza troche nowych atutow i czarow noi mozna sobie zrobic w 2 akcie wlasnego golema niestety o nim wiecej niewiem bo niegrywam czarownikami/czarodziejami ))) ale pomoc fajny jest uczen czerwonego smoka posiada tez dosc duze premie do wspolczynnikow sily kondycji itp jednak mag w nwn to nie to co tygrysice lubia najbardziej ;] za to mag w morrowindzie to jest dopiero gra
Ja natomiast w Morrowindzie grałem Rycerzem (ale zbaczam chyba z tematu). A magów itp. w grach opartych na systemie D&D uważam za najfajnieszych. Masz duże pole do popisu w rozwoju postaci. Wojownik natomiast to taki kosiarz, że aż nudno się robi. To tak jakbyś grała Mrocznym Elfem w Sacreda (jeśli grałaś). A że tak sie zapytam "co tygrysice lubią najbardziej" :?:
Ja kiedyś byłem barbarzyńcom, ale ostatnio przeszłem na czarmana(lv. 12 :cry: )
ps: bagaż na chowańca!
ps: bagaż na chowańca!
Don't wory, be happy! Mój czrownik ma dopiero 13 level, ale już nieĽle wymiata. (Fakt, że gram już chyba z 5 raz, ale całą podstawkę przeszedłem tylko raz.) Charyzmy ma bodajże 27, ale z przedmiotami. Kiepsko tylko z siłą (10), ale sie nadrabia czarem "Siła Byka" i już jest 15. A jak masz inteligencje na 9 poziomie to on umie sie jeszcze poprawnie wysławiać, czy już wali teksty w stylu "Ja być najmądrzejszy czarowik na ten świat"?
mój czarownik by inteligentna człowiek. on co chwila takie teksty sypać. np. jak ja być u magik sklep to on mówić: "ja chieć tego no, no jakiegoś magicznego przedmiota" albo u kowala: "ja chcieć coś co robić paćka z goblin" albo " ja chcieć coś do kłuj kłuj". zabawa z taką postacią jest przednia : ) swoją drogą jak masz charyzme 27 i po co ci ona taka (skoro chyba 19 wystarcza do wszystkich zakleć?)