Zapraszamy do zapoznania się z artykułem "13 najlepszych gier cRPG ostatnich 10 lat", znajdującym się w dziale "Game Exe". Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!
[Game Exe] 13 najlepszych gier cRPG ostatnich 10 lat
Gość_prawy86*
Najlepszy z Gothiców Gothic 2 + Noc Kruka, z Baldurów się zgadam druga część z Tronem Bhaala najlepsza, z ME, to Mass Effect 2 najlepszy, Wiedźmin 2 lepszy, Risen 2 lepszy, z Diablaczów 2 najlepsza, bo 3 jest wg mnie krótsza, ze wszystkich Neverwinterów najlepsza jest część 2 o Masce Zdrajcy, Planescape Torment powininen być w tym zestawieniu powyżej na drugim miejscu, to gra legenda stworzona przez naprawdę MEGA MÓZGI. Ze wymienionych gier we wszystkie części grałem i wiem co w trawie piszczy:)
Może dlatego, gościu zdupy, że oba liczące się w naszych oczach Fallouty (1 i 2) miały premierę w 1997 i 1998, a ranking obejmuje gry wydane w dekadzie 2000 - 2010. Fallout 3 zaś jest grą kontrowersyjną i nie każdy musi ją umieszczać na liście "top ileśtam".
Pewnie, jeśli szukamy idealnego strzału w sam środek gustu każdej tarczy pod postacią indywidualnych gustów, to od razu lepiej strzelić sobie w łeb Niemniej warto było zebrać opinie całej ówczesnej redakcji, z której spora część została dzisiaj w "czynnej służbie". I rzecz oczywista, że dzisiaj, parę lat i tytułów później, mógłbym nieco dodać lub zmienić. Wówczas choćby wspomniane "Bloodlines" znalazłoby się bardzo wysoko, ale poznałem je dopiero miesiąc przed wiszącą w Graciarni recenzją
Gość_Dusiciel*
Przyznam gothic to bardzo dobra gra jednak dziwi mnie że jest wyżej od arcanum i, że wogóle jest tak nisko
ponieważ arcanum daje takie możliwości w fabule rozwoju postaci wielkości świata nie mówiąc już o ilości
questów pobocznych których jest niezliczenie wiele. bije napewno większość tych gier bezkonkurencyjnie
ponieważ to mają być rozbudowane gry a nie gry typu diablo zabijasz zdobywasz item idzesz do gościa
wracasz walczyszaż do końca gry... rozbudowanie ma być pod wieloma względami: możliwości rozbudowy
postaci i wyboru bycia np. dobrym lub złym, długość gry, rozbudowa świata , questy ilość przedmiotów.
ponieważ arcanum daje takie możliwości w fabule rozwoju postaci wielkości świata nie mówiąc już o ilości
questów pobocznych których jest niezliczenie wiele. bije napewno większość tych gier bezkonkurencyjnie
ponieważ to mają być rozbudowane gry a nie gry typu diablo zabijasz zdobywasz item idzesz do gościa
wracasz walczyszaż do końca gry... rozbudowanie ma być pod wieloma względami: możliwości rozbudowy
postaci i wyboru bycia np. dobrym lub złym, długość gry, rozbudowa świata , questy ilość przedmiotów.
Grrrrr... Coś wam się stało z klawiaturami i mylicie 1. i 8. !