Misja Ambasadora

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki "Misja Ambasadora"!

"Misja Ambasadora" jest pierwszą częścią "Trylogii Zdrajcy" stanowiącą sequel "Trylogii Czarnego Maga" autorstwa Trudi Canavan. Po niezbyt udanym prequelu – "Uczennicy Maga" – miałem przynajmniej nadzieję na dobrą kontynuację, ale pierwszą część można jednym słowem określić co najwyżej jako przeciętną.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Odpowiedz
Nie czytałam jeszcze MA, ale mam wrażenie, że długie, nużące początki to typowe dla autorki. Czytałam TCM oraz EP i chyba po twojej recenzji odpuszczę sobie w/w książkę.
Odpowiedz
Fajna książka, powrót do starych korzeni i wreszcie nawiązanie do fabuły i głównych wątków prequela do Trylogii Czarnego Maga (którą też polecam), czyli Uczennicy Maga.

Z poczatku troche przynudzała, ale Trudi sie postarała i jakoś to wyszło. Książka na 3 z plusem wg mnie.

A trylogia Czernego maga na 5 zasługuje, fajnie rozwiązana jest kwestia kontroli nad magią
Odpowiedz
Trylogie Trudi Canavan zaczynają się bardzo podobnie i po przeczytaniu trylogii Czarnego Maga potrafiłem powiedzieć, co się zdarzy za rozdział i w końcu jak będzie wyglądał rozwój wydarzeń w następnych rozdziałach. Mimo to nie uważam książek tej autorki za nużące, choć każdy znajduje w nich co innego co, dla danej osoby jest interesujące i powie że nie było to takie złe. Ja szukam tych nawet najmniejszych zmian w tak zwanym "wykresie" historii książek Trudi Canavan.
Odpowiedz
ja na początku przeczytałem "Uczennice Maga" później trylogie i trudno mi się zaczynało Gildię Magów jak musiałem porzegnać się z bohaterami "Uczennicy Maga" ale jakoś się udało i zacząłem się wciągać ,aż przeczytałem całą trylogie i powiem szczerze polecam trylogie jak i Prequel . "Uczennica maga " jest tak świetna ,że do tej pory to moja ulubiona książka do której jeszcze na pewno kiedy wrócę .
Właśnie zamówiłem Misję Ambasadora i powinienem za pare dni zabrać się za czytanie.

Że co zrobić?
Odpowiedz
← Artykuły

Misja Ambasadora - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...