Zapraszamy do zapoznania się z kodami do gry "Risen"! Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!
[Risen] Kody
Gość_Alleluja*
Nie ma tu tylko czegoś o przywoływaniu obiektów, a to jest takie proste...
Wystarczy najechać na np. łóżko i w konsoli wpisać słowo "edit". Wyświetli sie nowe okno. Trzeba wyszukać linijkę z kodem na przedmiot (to chyba dryga od góry po prawej stronie okna). W przypadku lepszego łóżka kod wygląda tak: Object_Interact_Bed_Rich. Teraz wystarczy przepisać to do konsoli pamietając o tym, żeby przed kodem wpisać słowo "spawn". Dzięki temu można przywołać prawie wszystko (nie udało mi się jeszcze przywołać stołu (nie alchemicznego).
Wystarczy najechać na np. łóżko i w konsoli wpisać słowo "edit". Wyświetli sie nowe okno. Trzeba wyszukać linijkę z kodem na przedmiot (to chyba dryga od góry po prawej stronie okna). W przypadku lepszego łóżka kod wygląda tak: Object_Interact_Bed_Rich. Teraz wystarczy przepisać to do konsoli pamietając o tym, żeby przed kodem wpisać słowo "spawn". Dzięki temu można przywołać prawie wszystko (nie udało mi się jeszcze przywołać stołu (nie alchemicznego).
Gość_Fijołek*
teach INT xx- w miejsce xx wartość jaką chcemy ustawić w MĄDROŚCI
teach LP xx- w miejsce xx wstawiamy liczbę ile chcemy Punktów Nauki ;]
teach STR xx- w miejsce xx podstawiamy wartość naszej SIŁY
Pirania Bytes poprostu dal prawie wsio to samo co w Gothic , nawet kody pasują ;]
teach LP xx- w miejsce xx wstawiamy liczbę ile chcemy Punktów Nauki ;]
teach STR xx- w miejsce xx podstawiamy wartość naszej SIŁY
Pirania Bytes poprostu dal prawie wsio to samo co w Gothic , nawet kody pasują ;]
Gość_Risen*
A ja mam taki problem: Nie mogę wejść do płn. wsch. świątyni. Pierwszym razem wszedłem przez jakiś błąd gry, wykonałem misję i teraz Eldric każe mi przynieść dysk. Wiem, że bariere powinien zniszczyć Cyrus, ale teraz nie ma w rozmowie z Cyrusem takie akcji żeby mi dał zwój niszczący barierę, tylko opcja handlu.
Wpisałem kod na zwój niszczący barierę, ale ten zwój nie działa. W Gothicu klawiszem k można było przejść przez ścianę. Jest w Risen taki odpowiednik? Albo dajcie kod na dobry zwój.
Wpisałem kod na zwój niszczący barierę, ale ten zwój nie działa. W Gothicu klawiszem k można było przejść przez ścianę. Jest w Risen taki odpowiednik? Albo dajcie kod na dobry zwój.
Gość_hant4*
JA mam problem mam 4 act i pogadalem z Ignatiusem ( cgyba ten mag tsk sie nazywa) on powiedział mi ze chca mnie na misztra i powiedzial ze jak bede gotowy to mam przyjść i staneli w świątyni i nic nie moge mu takiego powiedzieć, stja przygotowani do ceremoni i kaput nic wiecej nie moge znimi gadać ( z magami) wie ktoś jak wyjśc z tego? albo co zle zrobiłem?