Gość_*
Nie wiem gdzie znaleźć Thurwina w gospodzie go nie ma proszę o pomoc!
Matuzalem
Ilość postów: 9483
Klasa: Wampir
Spotkałeś już Solomona i rozprawiłeś się z Nevą?
Gość_Ajudah*
Walka z Klauthem jest łatwiejsza, jeśli mamy kulę z esencją maartwego smoka - Błękitnego w poprzednim pomieszczeniu należy zabić i dopiero wtedy użyć Smoczej kuli na piedestale. Podczas rozmowy z Klauthem można mu ją podarować, dostaniemy kasę, a sam smok będzie rozdrażniony i osłabiony (poważne obrażenia) i w takim stanie nas zaatakuje
Gość_Cervantes2*
Zimowa kula jest łatwiejsza do przejścia : Po prosu idziesz do smoka i 2x mówisz mu że chcesz go zabić (wcześniej radzę wziąć zwój Palec Śmierci). Po zabiciu bestii idziemy do skrzynki i mamy Słowo Mocy
Gość_Kathleen*
Okej, okej przeczytałam to fajnie opisane. Podpowiem tylko kilka rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę. Salomon jest idiotą współpracującym z sektą którą trzeba znaleźć i za żadne skarby NIE przyjmuj od niego pierścienia jest to bowiem urządzenie naprowadzające. Zdrajcy w Neverwinter są wszędzie i często objawiają się nimi sojusznicy. Ach i lepiej nie ustawiać pełnego trybu przemocy... Proszę jednak o pomoc. Bardzo chciałabym zostać Zmiennokształtnym jednak nigdzie nie mogę znaleźć atutu: Zwierzęca Postać nawet w klasie łowcy czy druida. Jeżeli ktoś da radę piszcie proszę na e-mail kbs006@op.pl
Gość_*
Mam pytanie: Do którego kręgu zaklęć ma dostęp 6-poziomowy Paladyn?
Matuzalem
Ilość postów: 9483
Klasa: Wampir
6-poziomowy Paladyn ma dostęp tylko do jednego zaklęcia I kręgu. Jeżeli zależy ci na czarach, warto go zwieloklasować z Kapłanem.
Gość_*
Bardzo dziękuje Panu za pomoc, ale mnie nie zależy aż tak na zaklęciach, chodziło mi o to ile punktów zainwestować mam w mądrość przy grze Paladyn6/Wojownik4/Czarny Strażnik10. Z tego co wiem Boska Łaska sumuje się z Mrocznym Błogosławieństwem i można dzierżyć Miecz Aribeth.
Gość_*
Gdzie dokładnie w 2 rozdziale znajduje się pierścień Aribeth?
Gość_Mario*
"Gdzie dokładnie w 2 rozdziale znajduje się pierścień Aribeth?"
Aribeth ci go daje po opowiedzeniu swojej opowieści
Gość_*
Hej.
Czy po wejściu do Luskan da radę jeszcze dostać ten pierścień Aribeth?