Cytat
Crysis 2 - ta, konsolowy cryengine. Teoretycznie nazywa się cryengine 3 a powinien nazywać się cryengine 1.5. Jest gorszy niż dwójka jesli o samą grafikę chodzi. A co do samego gameplayu... cóż, pierwszy crysis nawet jakby mógł być na konsolach byłby średnio grywalny. jest dobry w renderowaniu dużych otwartych terenów i snajpienia. Snajpienie zaś to coś co na konsolach nie działa za dobrze.
Oglądając pokaz CryEngine 3 z Game Developers Conference 2009 muszę się z Tobą nie zgodzić, bo w niektórych momentach (moim zdaniem) efekty graficzne prezentowały się lepiej niż w Cry2. Uprzedzając dodam, że dałem radę uruchomić Crysisa w maxi detalach.
Cytat
Modern warfare 2:
Ludzie się podniecają a ja serio nie wiem czym. MW to świetna gra, ale dwójka wygląda identycznie. Nie będe narzekał jak bedzie to wiecej tyle samego ale... no nie wiem, podnieta niektórych ludzi mnie przerasta.
Głównie ten multiplayer zawojował świat.
A Activision obiecał kolejne nowości wraz z premierą gry. No i fabuła zapowiada się ciekawie.
Cytat
MGS: Rising:
Oooo to się Xboxowcy ucieszą
W końcu jedna z najlepszych serii wszech czasów trafia na konsole iiii... będzie o pedałkowatym Raidenie, nie o solid Snake'u. To troszkę tak jakby wziać licencję gry wiedźmin i zrobić grę o jaskrze.
Kojima zwyczajnie zrozumiał, że Xbox360 będzie dla niego bardziej opłacalny, ale nie chcąc podpaść Playstationo-maniakom wcisnął tym pierwszym innego bohaterka.