[WFRP] [WFRP] Klasa Postaci
Jak sam temat mówi. Jakie są wasze ulubione Klasy Postaci w WH? Wiadomo jest tam ich bardzo dużo. Może ktoś uwielbia grać "Szczurołapem" a może "Służącym"a moze jeszcze kimś innym Napiszcie coś o swych ulubionych klasach i dlaczego je tak lubicie .
Czarodziejka Z kilku powodów ... reszta druzyny to mięśniacy - zero logicznego myslenia .. w drużynie potrzebny jest mag .. i dobrze mi to wychodzi ...
[i] no zgubek..brawo.. drugi bracisek mi rosnie :mrgreen: skrytobojca/assasyn lub mag lub laczone.. zalezy od nastroju i charakteru pszygody..
charakter koniecznie chaotyczny ( bom wszak chaotka w realu :mrgreen: ) .. moze byc neutralny lub zly..lub cos na granicy..w kazdym razie niepszewidywalnosc rzadzi :mrgreen:
charakter koniecznie chaotyczny ( bom wszak chaotka w realu :mrgreen: ) .. moze byc neutralny lub zly..lub cos na granicy..w kazdym razie niepszewidywalnosc rzadzi :mrgreen:
Powiem tylko Łowca Czarownic. Włóczy się taki po nocy i zabija potwory i wiedżmy.
Wojownik gigant z gigantycznym toporem obusiecznym.
Wojownik gigant z gigantycznym toporem obusiecznym.
Samotny Drwal (kosmetyczny), Zwadźca ze względu na horowe i fajne rozwiązywanie poblemów, Magowie ciekawa i trudna ścieżka kariery.
zabójca, troli, demonów krasnoludy są pozbawione magii, ale zato jak z łapy tnie to reszta może się schować a dotego jeszcze wyposażenie jest cool
masz pyanie wal śmiało http://warhammer2.ubf...orum/index.php
masz pyanie wal śmiało http://warhammer2.ubf...orum/index.php
W WFRP 1st oraz 2nd lubię grać tymi postaciami, w które gram w generyczne fantasy osadzone w realiach epoki wczesnonowożytnej. Zwadźcy z rapierami i pistoletami, jeźdźcy z bronia palną (rajtarzy, rozbójnicy). Ewentualnie coś "generycznego średniowiecznego": łowcy, zwiadowcy. Szkoda tylko, że te pomysły mają potencjał na przygody mniej związane z "kanonem WFRP" (laniem po mordzie Chaosu wg młota i innego żelastwa), w tym wykorzystując Księstwa Graniczne.
Czasem najdzie mnie ochota na Kislevczyka (Kozak Kislevski) albo Szermierza Estalijskiego.
Czasem najdzie mnie ochota na Kislevczyka (Kozak Kislevski) albo Szermierza Estalijskiego.