Podgląd ostatnich postów
W WFRP 1st oraz 2nd lubię grać tymi postaciami, w które gram w generyczne fantasy osadzone w realiach epoki wczesnonowożytnej. Zwadźcy z rapierami i pistoletami, jeźdźcy z bronia palną (rajtarzy, rozbójnicy). Ewentualnie coś "generycznego średniowiecznego": łowcy, zwiadowcy. Szkoda tylko, że te pomysły mają potencjał na przygody mniej związane z "kanonem WFRP" (laniem po mordzie Chaosu wg młota i innego żelastwa), w tym wykorzystując Księstwa Graniczne.
Czasem najdzie mnie ochota na Kislevczyka (Kozak Kislevski) albo Szermierza Estalijskiego.
zabójca, troli, demonów krasnoludy są pozbawione magii, ale zato jak z łapy tnie to reszta może się schować a dotego jeszcze wyposażenie jest cool
masz pyanie wal śmiało
http://warhammer2.ubf...orum/index.php
Witch Hunter.
Najbardziej klimatyczna klasa w Warhammerze. W sumie ciekawe jest palenie jeśli perswazja nie skutkuje ;p
Ja jeszcze za wiele nie grałem, ale od razu spodobała mi się profesja Łowcy Czarownic i Zabójcy.
Oczywiście Zabójca
Bo fajnie się nim wycina wrogów
Samotny Drwal (kosmetyczny), Zwadźca ze względu na horowe i fajne rozwiązywanie poblemów, Magowie ciekawa i trudna ścieżka kariery.
Paladyn/Lowca Zajdzie taki kolesia po nocy jeden celny strzal i wieza bez obrony:D
Ja tam Templarów lubię (Ulrykańskich), finezja młota kowalskiego ale za to klimat - skóry wilcze, pełne płyty, coś dwuręcznego w łapie i można wycinać wściekłe halflingi.
Popieram łowcę czarownic, ale nie od zabijania chaosu po laschtylko ścigania klutystów po wioskach, przesłuchań stosów. Taki obłąkany, zimny, podły skurwiel. do tego najlepiej były mag:D.
Najlepszą i najfajnieją i zarazem najklimatyczniejszą profesja jest łowca czarownic..
[i] fin no raczej ze ruuuuulezz.. ale hmm.. ty chcesz czarownico gardla podzynac czy lowcom takowych,bo z lekka zglupialam :mrgreen:
Buehehe... A tu za nim, od tyłu ktoś im gardła podcina :mrgreen:
Skrytobójcy/assasyny rulez!! :mrgreen:
Powiem tylko Łowca Czarownic. Włóczy się taki po nocy i zabija potwory i wiedżmy.
Wojownik gigant z gigantycznym toporem obusiecznym.
Rycerzyk najemny
- Te, Ciołek! Znaczy chciałem żec Czcigodny, mężny rycerzu...
[i] no zgubek..brawo.. drugi bracisek mi rosnie :mrgreen: skrytobojca/assasyn lub mag lub laczone.. zalezy od nastroju i charakteru pszygody..
charakter koniecznie chaotyczny ( bom wszak chaotka w realu :mrgreen: ) .. moze byc neutralny lub zly..lub cos na granicy..w kazdym razie niepszewidywalnosc rzadzi :mrgreen:
Zależnie od nastroju mag, lub złodziej czy skrytobójca- byle szalony, nieprzewidywalny, morderczy (ale inteligentny)
Oczywiście Zabójca 8)
a) bo ma zarąbiste umiejętności i strój ;-)
B) bo ma duuużo sztyletów
c) bo jest mroczny
d) bo dobrze idzie mi zabijanie
Czarodziejka
Z kilku powodów ... reszta druzyny to mięśniacy - zero logicznego myslenia .. w drużynie potrzebny jest mag .. i dobrze mi to wychodzi ...
Jak sam temat mówi. Jakie są wasze ulubione Klasy Postaci w WH? Wiadomo jest tam ich bardzo dużo. Może ktoś uwielbia grać "Szczurołapem" a może "Służącym"a moze jeszcze kimś innym Napiszcie coś o swych ulubionych klasach i dlaczego je tak lubicie .