No właśnie o ile wiem są tylko dwie gilidie i do którejś z nich musimy się przyłączyć, no i których wybieracie? Ja zawsze przyłączam sie do złodziei cienia
--------------------------
Oczywiście to tylko w BG2.
Jak to powiedził pewien bohater: "Złodieje Cienia są przynajmniej złem, które znam". Poza tym, przyłączenie do wampirzej kompanii nie pasowało by do paladyna o charakterze praworządny dobry .
Nie wykluczone, ale powinna do Ciebie przyjść kobieta która powie Ci ,że Bodhi chce się z Tobą widzieć. Jeśli takiej nie spotkałeś to chyba rzeczywiście jest to jakiś bug. No chyba ,że za szybko zacząłeś rozwiązywać zadania dla Arana (jeśli się gdzieś pomyliłem to mnie poprawcie bo dawno już nie grałem w BG2).
kobieta (valen) przychodzi do ciebie wtedy kiedy uzbierasz 20k i powinien ciebie zatrzymać ten gówniarz od gaylena bayla i cię namówić do spotkania z nim
valem do mnie przychodziła jak tylko wychodziłem z tawerny po quescie z niewolnikami zresztą mały zaraz po niej..ale jak szedłem na cmentarz to bohdi od razu na czerwono sie podswietlala i znikała bez żadnej rozmowy....raczej sie nie przejmowałem tym ale cóz troche dziwne nie?
hmm dziwne bo bodhi powinna z toba porozmawiać a nie walczyc na poczatku może zaatakowałeś jakiegos wampira co rozmawiał ze złodziejami cienia bo ja takie coś miałem jak zaatakowałem jedna z nich przed rozmową z bodhi nie wiem czy to bug czy to ma być tak
w sumie zabiłem wampira jeszcze w lochach Irka...ale jak grałem druidem to jak go zabijałem to i tak bohdi ze mną rozmawiała więc chyba nie w tym problem...ciekawe czy jako złodziej moge wybrać tylko cienie czy to bug był...garł ktoś złodziejem i się przyłaczyl do wampirów??
Grając złodziejem, możemy się przyłączyć tylko do złodziei cienia. Nie jest to żaden bug. Wampiry nas poprostu nie chcą, argumentując to, tym że złodzieje zawsze trzymają się razem.
Grając złodziejem nie da się przyłączyć do wampirów i tyle. Nie ma w tym żadnego błędu.