Aha, ale może mi powiesz, czemu dobrze jest wziąść czary ochronne. Mi się wydaje, że nie trzeba, ponieważ dużo się znajduje zwojów z czarami ochronnymi, prawda? ale jaśli się mylę to napisz.
Przydają się, niektóre uodparniają przed jakimś żywiołem, niektóre przed magią i tak dalej i tak dalej. Zwoje używałem, ale częściej z zapamiętanych czarów.
No to tak: tęczowe barwy, Gniew Malavona, Palec Śmierci, Nawałnica kwasu (mam - dobry wybór?), przemiana Tensera (to też dobry wybór?), no i narazie tyle mi przychodzi do głowy.
A Miecz Mordenkainena?
Przemiana Tensera? Zamienia maga w wojownika, podnosi mu cechy do takich, jakie powinien mieć wojownik na poziomie mojego maga. Nie pamiętam ile to trwa.
A czemu nawałnicy kwasu często nie używać? właśnie pierwsze co puszczam to tę nawałnicę, bo obrażenia od kwasu mało życia odejmują moim bohaterom.
Miecz Mordenkainena to zostaw sobie. Praemina Tensera jeśli chcesz to zostaw. A nawałnica to że zadaje obrażenia twoim bohaterom chciałem żebyś rzadko używał.
symbol śmierci/ ogłuszenia też daje rade jeśli masz talenty w nekromancji a co do plugawego uwiądu jak pisałem jeśli źle użyjesz możesz wybić swój team a jeśli dobrze przeciwników bo dmg masz chyba od 60 do 220 więc nie którzy nie przetrzymają tego
Użytkownik Zeal dnia czw, 22 maj 2008 - 21:35 napisał
a co do plugawego uwiądu jak pisałem jeśli źle użyjesz możesz wybić swój team a jeśli dobrze przeciwników bo dmg masz chyba od 60 do 220 więc nie którzy nie przetrzymają tego
To taki dobry ten plugawy uwiąd w ID II?
Pamiętam, że w NWN I to był czar genialny, zabijał prawie wszystko
Moim ulubionym czarem jest siódmo-poziomowy Miecz Mordenkainena - czar-niszczyciel, sieje spustoszenie zarówno wśród słabych, jak i mocnych. Szkoda, że w Neverwinter zrobili z niego zwykłe przywołanie...
Ano, kiedyś chyba go miałem, dosyć dobry był, ale moim zdaniem lepsze to przywołanie z Neverwinter. To był dopiero postrach... zabijał wszystko
A warto jeszcze wziąć czar Całun płomieni? nie pamiętam, z którego jest poziomu, ale on jest dobry czy szkoda brać?