Półelf wygląda jak elf. Nie lubię tej rasy, bo ni to pies, ni kot. Najczęściej gram ludźmi (kawaler, zabójca), ale też był półork, niziołek i elf. Wszystkie te rasy to moje ulubione.
Prawda. Ja począwszy od BG1 i skończywszy na NWN gram wyłącznie Człowiekiem Czarodziejem. Wymiata.
W BG2 jak uzyskałem Smoczy Oddech to ciał wrogów po całej mapie szukać musiałem
Ja również najbardziej lubię Półelfa i człowieka, człowiek jest uniwersalny, nadaje się na wszystko i we wszystkim jest niezły, nie ma szczególnych wad ale też nie ma wielkich zalet (mimo wszystko to spory plus), półelf jest trochę lepszy na czarodzieja, jest pomiędzy elfem a człowiekiem, też w miarę zrównoważona rasa
czlowiek, wojownik (2 miecze w lapie, wyrownywacz i pozniej furia niebios ;D)
ewentualnie polelf mag/kaplan
hmm a powiedz ktos czy w BG2 fajnie sie gra zlodziejem ? bo szczerze mowiac nigdy w 2 zlodziejem nie gralem (jako glowny bohater)
Topic o klasach jest tu --> http://forum.gexe.pl/index.php?showtopic=1023&st=20. Proszę trzymać się tematu - Tokar.
W BG1 zawsze grałem człowiekiem, nie wiem czemu po prostu nie chciałem wybrać inaczej, natomiast w BG2 czasami grałem Pół Orkiem bo kosił wszystkich równo i był prawdziwą maszynką do zabijania