Kulinarnie tym razem. Tajniki kuchni GE nie zostaną wprawdzie ujawnione, ale przez uchylone drzwi ciekawscy zajrzeć mogą. Jak je niby zamknąć, skoro ruch jak w ulu. Wte i wewte. Kuchciki uwijają się jak w ukropie. Wszyscy nadgodziny wyrabiają, nikt przez ten upał do domu iść nie chce. Potrawy stygną, cenną świeżość tracąc, bo ktoś o czasie nie odbierze. Jednak lekkostrawny zestaw (wiadomo, upał), na zimno też może smakować. Kuchnia anglosaska.
Zimna płyta w tym upale może smak mieć wcale, wcale...
class="lbox">Jim Trusdale miał chałupę po zachodniej stronie należącego do jego ojca ranczo, którego lata świetności już dawno przeminęły, i tam właśnie zastał go Szeryf Barclay oraz pół tuzina oddelegowanych w tym celu miejscowych. Siedział wtedy na krześle obok zimnego pieca, ubrany w brudny roboczy płaszcz, zajęty czytaniem starego numeru "Black Hills Pioneer" przy świetle lampy naftowej. W każdym razie wpatrywał się w pismo.
Szeryf Barclay stanął w drzwiach, niemal całkowicie zasłaniając wejście. Trzymał własną lampę.
– Wyłaź stamtąd, Jim, i to z rękami w górze. Nie wyciągnąłem pistoletu i nie chcę tego robić.
class="lbox">Kiedy zaczęliśmy snuć plany dotyczące pecetowej imprezy podczas E3, nie wierzyliśmy, że Microsoft będzie jej częścią. Oczywistym jest, że Windows to podstawa niemal dla każdego gracza. Mile wspominam gry, w które zaangażowała się ta firma, a na których sam się wychowałem: "Age of Empires", "Freelancer", "MechWarrior" oraz "Chip's Challenge" i "SkiFree".