Dzień Sądu #2 - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Holden,

Podobno ważne są tylko te dni, których nie znamy, jednak ta nowina dowodzi zupełnie czegoś innego, ponieważ nadszedł drugi Dzień Sądu! Z tej okazji odbyły się huczne uroczystości, w których uczestniczyli redaktorzy obu serwisów – Trzynastego Schronu i Game Exe. Było naprawdę wspaniale, elfy przepięknie ozdobiły reaktor atomowy, krasnoludy wytoczyły beczki odpadów radioaktywnych i wszystko by się udało gdyby nie... pewne nieszczęśliwe wypadki.

dzień sądu, game exe, trzynasty schron

Zaczęło się od goblinów które ktoś wypuścił z klatki (nie będę wskazywał palcem), nie byłby to większy problem gdyby nie dobrały się do bomby atomowej. W normalnych warunkach pozbylibyśmy się ich za pomocą kilku kul ognia, jednak te małe kreatury dobrały się do detonatora. Trzeba było więc rozpocząć negocjacje. Oczywiście nie obchodziły nas ich żądania – w życiu byśmy nie dali im niziołków na obiad, one są dla naszej hodowli Szponów Śmierci. Niemniej jednak wysłaliśmy Wiktula jako negocjatora, razem z zaklęciem, które miało rozwiązać tą kuriozalną sytuację. Problem w tym że pomyliłem pergaminy i zamiast czaru dezintegracji, dałem mu.... przemianę w żuka gnojarza, którą zwykle używamy w ramach kar redakcyjnych.

Sytuacja mogłaby zostać jeszcze rozwiązana, gdyby nie maskotka naszych sojuszników – Schronek. Postanowił rzucić się na gobliny nie patrząc pod nogi, przez co rozdeptał naszego poczciwego Wiktula i jego kule... no wiecie czego. W efekcie gobliny odpaliły bombę, a my dowiedzieliśmy się co tak naprawdę znaczy nuklearna opalenizna, to był nasz Dzień Sądu.

Wszyscy jednak mają się dobrze, druidzi składają nas do kupy. Tymczasem zajmijmy się naszą wspólną apokaliptyczną aktualizacją w której znajdziecie:

Materiały Trzynastego Schronu:

Materiały i korekta: Veron, Jerzy, Pucka, nie wiem, Sqounk.

Materiały Game Exe:

Materiały i korekta: Wiktul, Pandemon, Medivh.

trzynasty schron, dzień sądugame exe, dzien sądu
Wczytywanie...