mam taki oto problem: Torio wspominała coś, że aby polepszyc bezpieczeństwo dróg należy zatrudnic jakiegoś tam zwiadowcę - nigdzie nie mogę go znalezc
(gdzieś w internecie piszą, że w Ember, ale tam też nie mogłem go odnalezc)
czy jeśli nie spotkało się go wcześniej w 1 akcie to już przepadło?
a jeśli nie - to gdzie się skubaniec ukrywa?
Problem jest taki że "ten mały konus" nie będzie wykonywał żadnych czynności jak Twoi inni ludzie. Od czasu do czasu będziemy mogli mu tylko opowiedzieć o nowych ziemiach odkrytych przez nas.
Tez miałem ten problem. To jest chyba jakiś bug. Ja spotkałem "konusa" w Emberze podczas questu oczyszczenia się z zarzutów morderstwa, czyli znacznie wcześniej niż dostałem Warownię. Na zakończenie rozmowy powiedział "To do zobaczenia w Warowni". Jak już dostałem Warownię od razu mi zaświtało co jest grane, ale "konusa" już tam nie było. Myślę że wystarczy go nie zagadywać wtedy na początku a odczekać z rozmową do momentu kiedy dostaniemy Warownię.
Pamiętam że przy końcu gry w jednej z ostatnich misji Guyven dał mi swój pierścień, powiedział że już czas by odpocząć po podróżach i mam przejąć jego rolę jako poszukiwacz nowych krain. Szczerze mówiąc pierścień kiepski:P coś do światła i 3 zaklęcia, takie typowe dla zwiadowcy: prawdziwe widzenie, przyspieszenie ruchów i coś tam jeszcze:P tak czy inaczej odpowiem wszystkim na pytanie (UWAGA! SPOILER:P):
Guyvena znajdziemy w górach mieczy, gdzie jak my idziemy przed siebie to ścieżka prowadzi w prawo. Później po drodze pilnowali go githyanki, a na koniec spotykamy go w Emberze za domkami po lewej, już po wymordowaniu mieszkańców. Dzięki temu mamy 100% szansy na to że później spotkamy go w warowni bez problemu (oczywiście, wypada też być w jego stosunku miłym:P).