Dungeon Keeper 1 i 2
Najlepszy jest Rogaty i koniec.
Uwielbiam gościa.....jest idealnym demonem jak i kosztownym.
A z tych mniej stworów wymagających to lubię tepiękne czarne damulki........jak sie torturują......eheheheh......demon żółciowy jest fajny , anioł mroku i wszyscy inni.....
Uwielbiam gościa.....jest idealnym demonem jak i kosztownym.
A z tych mniej stworów wymagających to lubię tepiękne czarne damulki........jak sie torturują......eheheheh......demon żółciowy jest fajny , anioł mroku i wszyscy inni.....
No olbrzymi są bardzo fajni hehe Rycerze tez mogą być , ale całkiem fajni są też gwardziści , wróżki..no i Ci lordowie : Tempogłowy , Zygmunt i innni eehehehe
Szperałem trochę w necie i znalazłem to:
http://cvr.pl/gry/dungeon-keeper(PL).php"]http://cvr.pl/gry/dungeon-keeper(PL).php[/url]
Pomyslałem, że fajnie byłoby zagrać w tą starą jak świat grę. Podchodziłem do tego sceptycznie, bo większość takich gier po ściągnięciu, po prostu nie działa. Ale ściagnąłem DK, rozpakowałem, zmieniłem co trzeba i... wszystko działa! Na początku można było obejrzeć wspaniale intro (oczywiście nie pod względem grafiki) i nawet pośmiać się przy nim! Przeszedłem już dwie plansze i muszę powiedzieć, że gra naprawdę wciąga. Jeżeli komuś nie przeszkadzają wielkie piksele, to naprawdę ubawi się przy tym RTS'ie. Ach... aż się łezka w oku kręci i przypomina się końcówka wspaniałych lat 90, kiedy to zagrywalo się w DK To wspaniałe uczucie, kiedy udrza się choclika Ręką Złego wcale nie zmalało A wcielenie się w jednego ze stworów i oglądanie cudownych pikseli w FPP, które w założeniu są ścianami lochów... Miodzio
I pamiętajcie - DK to jedyna gra, w której dobrze jest być złym
http://cvr.pl/gry/dungeon-keeper(PL).php"]http://cvr.pl/gry/dungeon-keeper(PL).php[/url]
Pomyslałem, że fajnie byłoby zagrać w tą starą jak świat grę. Podchodziłem do tego sceptycznie, bo większość takich gier po ściągnięciu, po prostu nie działa. Ale ściagnąłem DK, rozpakowałem, zmieniłem co trzeba i... wszystko działa! Na początku można było obejrzeć wspaniale intro (oczywiście nie pod względem grafiki) i nawet pośmiać się przy nim! Przeszedłem już dwie plansze i muszę powiedzieć, że gra naprawdę wciąga. Jeżeli komuś nie przeszkadzają wielkie piksele, to naprawdę ubawi się przy tym RTS'ie. Ach... aż się łezka w oku kręci i przypomina się końcówka wspaniałych lat 90, kiedy to zagrywalo się w DK To wspaniałe uczucie, kiedy udrza się choclika Ręką Złego wcale nie zmalało A wcielenie się w jednego ze stworów i oglądanie cudownych pikseli w FPP, które w założeniu są ścianami lochów... Miodzio
I pamiętajcie - DK to jedyna gra, w której dobrze jest być złym
Obydwie części DK to wspaniałe gry. Grafika w 1 wogóle mi nie przeszkadza i niedawno znowu sobie zagrałem. Na początku jak to zobaczyłem na kompie mojego kolegi to mnie panika wzięła, że tu jest od cholery rzeczy, dzieje się pod ziemią, w 3D. Ale jak się zagrało i zorientowało, to wspaniale. Demony Żółciowe były genialne, ale bardziej lubiłem Czarne Damy, Wampiry. Gra wspaniała, ale pod koniec trudna. Dwójka podobała mi się równie bardzo. Wszystko było mniejsze i przejrzystsze, ale nie przeszkadzało. Najbardziej lubiłem sobie wyszkolić Anioła Ciemności do 10, opętać go i zrobić rozwałkę na terenie wroga. Loszki pieszczoszki też były milusie Ostatnia plansza sprawiała mi trudności jak cholera i tak naprawdę nigdy jej nie przeszedłem. Była natomiast jedna taka plansza, w której miało się niebieskiego po drugiej stronie planszy, a pośrodku bohaterów z 2 bazami połączonymi mostem i wodę pośrodku. Także trudna, bo po 45 min. bohaterowie atakowali ciebie i niebieskiego. Trzeba było być szybszym od nich.
Lubiłem także bardzo filmiki. "Rzut okiem", "Żonglerka", "Zamiana w kurczaka", "Intro". Zajedwabiste.
I ukochany odgłos, zwłaszcza z 1, chochlików, ciszy i stukotu kilofów o ściany i złoto. Stuk, stuk, stuk.
Lubiłem także bardzo filmiki. "Rzut okiem", "Żonglerka", "Zamiana w kurczaka", "Intro". Zajedwabiste.
I ukochany odgłos, zwłaszcza z 1, chochlików, ciszy i stukotu kilofów o ściany i złoto. Stuk, stuk, stuk.
Cytat
"zmieniłem co trzba" właśnie co?
Przecież pisze jak wół:
Cytat
Aby gra się uruchomiła musicie edytować plik "KEEPER.CFG" za pomocą notatnika i zmieniamy ścieszke docelową z"INSTALL_PATH= c:\dk\" na adres gdzie wypakowaliśmy grę (np. "INSTALL_PATH=D:\dungeon keeper\").
Cytat
Pomorze ktoś?
Ja to bardziej Mazowsze...