Oszukiwanie w konkursach wiedzy.
Ekht kurna, a widzisz tu jakieś odpowiedzi gdzie chcemy się przenieść na inne konkursy? Btw Można też to wprowadzić w ŚD. W końcu mój konkursik to go moge prowadzić jak ja (i wy ) uważacie za słuszne.
Ja tylko uprzedzam. Bo jeszcze wrócę do domu pocałym dniiu na uczelni i jedyne co zobaczę to wyzerowane konkursy i tysiąc pytań na swojej skrzynce.
Okrutne
[Dodano po chwili]
A więc robimy tak:
Tar sędziuje i czuwa czy pytania nie są bezsensowne, akceptuje/nie akceptuje je.
Licznik punktów zerujemy, jak na nowych zasadach to od nowa.
Możecie sobie brać pytania z netu, ale liczcie się z tym że je może Tar nie uznać.
Ktoś coś chce dodać?
Ja tylko uprzedzam. Bo jeszcze wrócę do domu pocałym dniiu na uczelni i jedyne co zobaczę to wyzerowane konkursy i tysiąc pytań na swojej skrzynce.
Okrutne
[Dodano po chwili]
A więc robimy tak:
Tar sędziuje i czuwa czy pytania nie są bezsensowne, akceptuje/nie akceptuje je.
Licznik punktów zerujemy, jak na nowych zasadach to od nowa.
Możecie sobie brać pytania z netu, ale liczcie się z tym że je może Tar nie uznać.
Ktoś coś chce dodać?
Albo zdaje sobie sprawę, że robicie tu dom uciech na kółkach. Zaraz sie zacznie: "a dlaczego uznałeś mu tamto pytania, a mi tego nie. Przecież na tamtojest odpowiedź o tu w necie -> klik", "O ,a Tar jest stronniczy bo uznał to, a tamto nie".
Poza tym jak rozumiem Tar jako sędzia się nie bawi?
Poza tym jak rozumiem Tar jako sędzia się nie bawi?
Cytat
Zadam ponownie pytanie:
CYTAT
A jak ten cały arbiter sprawdzi czy pytania są elegancko z głowy czy z Internetu ?
Tylko nie mówcie mi, że intuicją i przeczuciem...
CYTAT
A jak ten cały arbiter sprawdzi czy pytania są elegancko z głowy czy z Internetu ?
Tylko nie mówcie mi, że intuicją i przeczuciem...
Chyba nie nadążasz. Pytania mogą być z netu, ale nie mogą być tak oczywiste i wyświetlać się na pierwszych pozycjach w googlach.
Nie ma możliwości sprawdzenia czy są z głowy czy z internetu. Dlatego chcemy aby pytania były przyzwoite, aby zadający nie żądał np. wymienienia dziesięciu ostatnich królów Numenoru a w dodatku w języku Wysokich.
Pytania maja byś w miarę proste np. Co spotkało Froda i Sama po przygodzie z Olifantami?, Dlaczego Frodo poszedł do Mordoru? Gdzie Aragorn zdobył sojuszników etc.
Pytania maja byś w miarę proste np. Co spotkało Froda i Sama po przygodzie z Olifantami?, Dlaczego Frodo poszedł do Mordoru? Gdzie Aragorn zdobył sojuszników etc.
Trudno, jeśli sami gracze nie bedą dbać o dobrą zabawę to my nic nie poradzimy na siłę. Staramy się jak możemy żeby było sprawiedliwie.
Temat jest ponownie otwarty. Wzajemne wycieczki zostały skasowane. Albo zaczniecie dyskutować bez wzajemnego obrażania się i podając argumenty i odpowiedzi na pytania albo znowu zamknę temat.
O ile dobrze zrozumiałem to jedynym kryterium decydującym o uznaniu pytania ma być zdanie sędziego?
O ile dobrze zrozumiałem to jedynym kryterium decydującym o uznaniu pytania ma być zdanie sędziego?