Ja sprawdziłem wszystkie rasy z dodatkiem i najbardziej nieodwołalnie polubiłem ludzi. Mają fajne jednostki szczególnie rycerze i kanonierzy mi sie podobają A z bohaterów ludzi wszyscy są fajni, paladyna i króla góry najbardziej lubie a mag krwi ma fajne umiejętności
heh najlepsi są orkowie i ludzie. Orkowie mają najlepszych magów (leczące znaki, szał krwi, duchowa więź) a ludzie mają kapłanów których można połączyć prawie ze wszystkim a leczenie i rozproszenie magii bardzo się przydaje.
Warcraft, to moja ulubiona strategia, fajna grafa, super potwory z wieloma zdolnościami, ciekawa Kampania i wiele ciekawych misji pojedyńczych.
Moja ulubiona rasa to ludzie, posiadają tanie jednostki i dobrych zróżnicowanych hero
Tyle, że najlepsze jednostki mają orkowie, tyle, że baaardzo drogie
A co do hero, paladyn może wiele zdziałać, w czasie swojej zdolności Nietykalności, oraz ze wskrzeszeniem, choć elficcy herosi też są mocni, jak dla mnie herosi nieumarłych są do kitu
zgadzam się. Bohaterowie nieumarłych są chyba najmniej praktyczni ze wszystkich ras
Jak już pisałem najbardziej przypadli mi do gustu bohaterowie elfów. Formacja łowcy cieni (przemienionogo w demona) tego centaura na środku armii z falą uzdrawiającą i kapłanki na tygrysie z tą ulewą komet jest po prostu piękna
W Warcrafcie III oczywiście moja ulubiona rasa to... Nocne Elfy. Mają m. in. najlepszych bohaterów (mówię tu oczywiście o Łowcy Demonów), najlepszą muzykę (no co - muzyka to nie taki pies)...
Nocne elfy są dobre na dystans. Orkowie są najlepsi w walce wręcz. Nieumarli są dobrzy w rzucaniu zaklęć i w walce wręcz. Ludzie znają się na leczeniu, walce wręcz i na ataku z dystansu.
Według mnie najlepiej grać Nocnymi Elfami lub Hordą Orków.